Yayın Uygulamaları

Twitch Nedir? Twitch İle Nasıl Para Kazanılır?

Twitch Nedir? Twitch İle Nasıl Para Kazanılır?
Twitch Nedir? Twitch İle Nasıl Para Kazanılır?

Oyun oynamaktan hoşlanıyor ve bu işten nasıl para kazanabileceğinizi mi merak ediyorsunuz?

Twitch gibi  platformlar üzerinde oynadığınız oyunların videolarını paylaşarak ve canlı yayın yaparak bu işten ek gelir elde edebileceğinizi  biliyor musunuz?

Aylık 100 milyonun üzerinde görüntüleme alarak en popüler sosyal medya mecralarından biri haline gelen Twitch’te canlı yayında oyun oynayarak para kazanmanın yollarını merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre.

Twitch Nedir? 

Twitch, Youtube ve Facebook gibi bir sosyal medya platformu olarak canlı yayın özelliği ile biliniyor. 10 yıllık bir geçmişi bulunan Twitch, dünyanın en iyi oyuncularının ve yayın yapmak isteyen insanların diğer insanlarla iletişime geçtiği bir yer olarak biliniyor İlk yayınlandığı zamandan bu yana gün geçtikçe popülaritesi artan bu mecra , League of Legends yani oyuncuların genel olarak LOL diye adlandırdığı oyun ile ilgili yapılan yayınlar sonrası şuanki biçimini aldı. League of Legends yayınlarıyla çok ünlenen Twich, daha sonralarda diğer başka oyunların canlı yayın ve videolarına  da ev sahipliği yapmaya başladı. Twitch üzerinden yapılan canlı yayınlara o kadar talep gösteriliyor ki, uygulamanın bir günlük ziyaretçi sayısı 30-40 milyonlara kadar ulaşabiliyor.

Kısaca özetlemek gerekirse, Twitch, oyun oynayan insanların kendi görüntülerini ve oyun videolarını video  şeklinde yayınladıkları bir mecra. Siteye giren bir kullanıcı, sizin tepkilerinizi ve oynadığınızın oyunun görüntülerini  bu videoları izleyerek görüyor. Yani internet cafede Counter Strike oynayan birinin yanına oturup oyunu izlemek gibi bir şey diyebiliriz…

Twitch Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Twitch uygulaması son sönemde oldukça popüler hale geldiği içinen çok  merak edilen sorulardan bir tanesi de hesap açmanın nasıl gerçekleşeceği oluyor. Öncelikle kullandığınız internet tarayıcısına girerek arama çubuğuna twitch yazmalısınız. Çıkan sonuçlardan ilkine tıklayarak açılan pencereden bağlan ve katıl butonuna tıklamalısınız. Daha sonra sizden istenen gerekli bilgileri doldurmanız hesap oluşturmanız için yeterli olacaktır. Artık sizinde bir twitch kanalınız var.İster bilgisayarda ister Playstation’da (Xbox) oynadığınız oyunu canlı olarak yayınlayabilirsiniz .Bunun için genellikle hem oyunun video ekran görüntüsünü ve webcam ile yüzünüzü göstermeniz gerekir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!