Yayın Uygulamaları

Mobil Uygulama Geliştirerek Para Kazanmak

Mobil Uygulama Geliştirerek Para Kazanmak
Mobil Uygulama Geliştirerek Para Kazanmak

Gün geçmiyor ki sektör içerisine yeni mobil bir cihaz girmesin. Son senelerde mobil uygulama geliştirmek çok daha karlı bir iş kolu haline gelmiştir ve bununla beraber sürekli olarak yükseliş halindedir. Bundan yaklaşık olarak beş yıl öncesine dek uygulama geliştiricilerinin işletim sistemlerindeki seçenekleri sınırlıydı. Çünkü yalnızca BlackBerry, Windows Mobile ve Apple işletim sistemi bulunmaktaydı. Fakat günümüzde farklı versiyonların ve yeni mobil platformların artmasıyla beraber çapraz platform biçimlendirmeli uygulamalar oldukça popüler bir hale geldi. Bu durum da mobil uygulama geliştirme pazarında para kazanmayı isteyen geliştiriciler adına keşfedilmeyi bekleyen bir define oldu. Bu makalemiz içerisinde sizlere mobil uygulamalar üzerinden para kazanmanın bazı yollarından bahsedeceğiz.

Oldukça karlı bir iş

The Google Android Market, Apple Uygulama Mağazası ( Apple App Store ), Nokia Ovi Store ve RIM Uygulama Dünyası ( RIM’s App World ) gibi büyük mağazalar bulunmaktaydı. Bu mağazaların hepsi son yıllarda milyarlarca dolar değerinde karlar elde etmeye devam ediyor. Mobil uygulamalar reklam yapmanın, hizmet ve ürünler satmanın ve bilgi paylaşımını artırmak adına en iyi ve en kolay yollarından olmuştur.

Mobil uygulama geliştirme sektörü oldukça geniş bir platformdur. Bu beklenti doğrusunda da başarılı olmayı isteyen şirketler ve uygulama geliştiriciler ufak bir başlangıç sermayesi ile harika fırsatlar yakalayabilir. Angry Birds en iyi oyun uygulamalarından ve oldukça büyük bir başarı yakalayan uygulamalarından birisidir. Başarılı olan diğer uygulamalar bulunsa dahi Angry Birds oyunu en fazla satan uygulamalar içerisine girmiştir. Yaratıcısı olan Rovio’ya da maksimum miktarlarda gelir kazandırmıştır.

Mobil uygulamaların başarısındaki gizli formül

Kullanıcılar tarafından popüler olan ve milyonlarca kez indirilen binlerce farklı mobil uygulama vardır. Fakat bunlardan yalnızca birkaçı büyük oyuncular gibi çok büyük gelirler elde eder. Bunun arkasında yatan gerçek neden ise şirketlerdeki sezgi eksikliğidir.

Angry Birds örneğine yeniden değinecek olursak Rovio bu uygulamanın ücretsiz versiyonunu Android market üzerinde piyasaya sürmüştür. Bu versiyon içerisinde reklam çubuğu bulunmaktadır ve gelirin temel kaynağı da budur. Günümüzde şirketler uygulama satışlarından çok reklamlardan daha fazla para kazanmaktadır.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!