Yayın Uygulamaları

Ajans Nasıl Açılır?

Ajans Nasıl Kurulur?
Ajans Nasıl Kurulur?

Bir reklam veya tasarım ajansı kurma vizyonuna sahipseniz, pazarlama profesyoneli, başarılı bir freelancer veya art direktör iseniz ( Tabi ki farklı bir meslek sahibi de olabilirsiniz ) sıkı durun.Bir ajans açmak ve bu ajansı işletmek ödüllendirici ve eğlenceli olduğu bilinse de, bununla beraber dehşet verici ve stresli de olabilir.

Bir ajans kurmak adına pek çok harika sebep bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazıları ise aşağıdaki gibidir:

  • Üstlendiğiniz projelerin ve müşterilerin türünü kontrol edebilirsiniz.
  • Ekibinizi seçebilirsiniz.
  • Kartlarınızı doğru bir şekilde oynayarak çok büyük bir kişisel servete ulaşabilirsiniz.

Fakat ajans işletmek, oldukça fazla şekilde yorucu olabilir. Hatta bazı durumlarda düpedüz hiç parasız kalabilirsiniz.

Kendi ajansını kuran kişilerin çoğu genel olarak daha önceden de bir ajans içerisinde çalışmış oluyor. Bir ajansı kimin yaptığı, ajansın nasıl çalıştığı, işin nasıl faturalandırıldığı, müşterilere nasıl satış yapıldığı hakkında genel bir fikir sahibi olabilirsiniz. Bundan dolayı da bir ajans kurmak sizlere oldukça cazip gelebilir. Bir de hazır müşterilere sahipseniz tam zamanı!

Kurucu Ortak Bulun

Kurucu ortak bulma konusuna katılmayacak bazı insanlar vardır. Ancak çoğu insan adına, bir iş ortağı bulundurması, tek kurucu olduğunuz zamanda gelebilecek stresi, yalnızlığı ve izolasyonu azaltır.

Bir Yer Tutun

Uzaktan çalışmak oldukça popüler bir haldedir. Evden çalışmayı tercih eden pek çok insanın ve maliyet konusunda tasarrufu seven işletme sahiplerini duyacaksınız. Ancak bir ajans adına uzaktan çalışmak ne kadar işe yarayabilir?

Başlarken, para kazanmak adına harç ve tuğladan vazgeçmek caziptir. Fakat, listeniz içerisinde hedeflediğiniz büyük ödeme yapan kişiler bakımından ciddiye alınmak adına meşru firmanız olduğunuz göstermeniz gerekir.

Markalaşın

Markanız, işletmeniz adına en önemli varlıklardan birisidir. Hizmetiniz ya da ürününüz ne kadar güzel olursa olursun, markanız yanlış yönlendirilmiş veya zayıfsa zorluklar çekebilirsiniz. Hedef kitlenizle bağlantı kurmakta ve kendinizi pazar sektörü içerisinde farklılaştırma konularında zorlanacaksınız.

Marka satın alma kararları hususunda – farkında olmasa bile – birçok insan adına belirleyici bir faktördür. Markanız, her şey eşit göründüğü zaman kötüye ve iyiye evrilecek bir kırılma noktası da olabilir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!