Yayın Uygulamaları

Para Kazandıran Online Oyunlar

Para Kazandıran Online Oyunlar
Para Kazandıran Online Oyunlar

Eğer hayatınızı oyun oynayarak kazanabiliyorsanız, bunu gerçekleştirir miydiniz? Bu oldukça mümkündür. Hatta günümüzde yüz binlerce kişi bu durumu her yıl gerçekleştirebiliyor. Fakat seçenekleriniz bir o kadar kısıtlı ve düşündüğünüz kadar pek de eğlenceli olmayabilir. Ancak yine de bu durumla ilgilenen kişilerdenseniz, yazımızı okumaya devam edin.

Başlamadan önce bilgisayar oyunlarındaki dolayı ve doğrudan gelir arasındaki birtakım ayrımdan bahsetmek istiyorum. Dolaylı gelir belli bir oyun üzerinde elde edilememektedir. Fakat herhangi bir oyun içerisine dahil edilebilecek blog, yayın ve test tarzındaki oyun dışı aktiviteleri içerir. Doğrudan gelir ie belli bir oyuna bağlı olan bir gelir türüdür.

Yazımızın devamında bahsedeceğimiz oyunlarda doğrudan olarak para kazanabilirsiniz. İşte size en çok para kazandırma fırsatı sunan oyunlar:

Team Fortress 2 & Dota 2

Team Fortress 2 ( TF2 ) gelir adına ‘’kozmetik eşya pazarı’’ tarzındaki yaklaşımına öncülük etmesi için seçilen Valve oyunları arasında yer alır. Pazarın kendisi yeni bir durum değildir. Fakat Valve şirketinin bu pazarı da kontrol etme yöntemi kesinlikle oyunlarının bu kadar başarılı olmasının bir sebebidir.

Kısaca bahsetmemiz gerekirse kozmetik eşyalar sizleri farklı gösterebilir. Bazıları diğerlerinden çok daha güzel bir görüntüye sahiptir. Bazı eşyalar çok havalıdır. Bazı oyuncular da bu eşyalara sahip olabilmek adına gerçek para ödeme seçeneklerini kabul ederler. Bu yüzden dolayı eşya takasına odaklanarak, elinizde bulundurduğunuz şeyleri başka oyuncuların gerçek paraları ile takas edebilirsiniz. Buna Valve tarafından bir izin verilmektedir. Hatta bu durum diğer oyunlara da teşvik edilmektedir.

Ancak bunun dahası da var. Bu yılın başlarında Valve, söz konusu olan oyunda yer alan eşyalarının büyük bir çoğunluğunun oyuncular tarafından yaratıldığını açıkladı. Oyundaki İtem Workshop özelliğinden dolayı kullanıcılar topluluklar tarafından onay almak üzere fikirler ve modeller ortaya atabiliyor. 

Second Life

Second Life, bundan yaklaşık olarak 10 sene önce piyasaya sürülmüş olan benzersiz bir MMORPG sosyal oyunudur. Sitenin 2 milyona yakın bir üyesi vardır. Kendinize ait bir avatar seçerek oyun içerisine giriş yapabiliyorsunuz. Avatarlar, oyun içerisinde üç boyutlu karakterlerdir. Second Life oyununun gerçek para kazanabileceğiniz bir ekonomisi de bulunuyor. Birçok insan tarafından oynanan bu oyun üzerinde yine birçok kişi para kazanmaktadır.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!