Yayın Uygulamaları

Seslendirme Yaparak Para Kazanmak

Seslendirme Yaparak Para Kazanmak
Seslendirme Yaparak Para Kazanmak

İnsanlar dijital içerik tüketmelerine devam ettikçe seslendirme işlerine olacak olan talepte azalmayacaktır. İster televizyon izleyin ister sosyal medya akışına göz atın isterse de radyo dinleyin, seslendirmelerin kullanıldığı bir içeriğe mutlaka denk gelirsiniz. Sesinize güveniniz varsa ve bu alan üzerinde kariyer yapmayı amaçlıyorsanız aşağıda yer alan yazımız kariyeriniz konusunda sizlere yardımcı olacak.

Voice-Over (dış ses) Nedir?

Voice-over bir medya kurumunun, özellikle bir animasyon ya da videonun, kalitesini arttırmaya yarayan ses içeriğine verilen isimdir. Seyirciler sesleri duyabilir ancak seslendirme sanatçısını göremez. Voice-over’ın birincil gayesi seyirciye etkili bir biçimde bilgi vermektir. Ayrıca görsel içerikle beraber ya da görsel içerik olmadan medyanın anlaşılmasını da kolaylaştırmaktır. Dış ses kullanımına sahip olan animasyonlarda, televizyon yayınlarında, filmlerde ve reklamda rastlayabilirsiniz.

Deneyimle beraber para kazanabileceğiniz birçok farklı çeşitte voice-over işi yer almaktadır. Seslendirme sanatçıları ses becerilerine ve kalitelerine göre uzmanlaşmak adına bir veya iki tane alan tercih eder. Alacak olduğunuz roller deneyiminize ve sesinize bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.  

Seslendirme Yaparak Para Kazanmanın Yolları

Seslendirme yaparak para kazanmak günümüzde artık oldukça kolaydır. Para kazanma yollarından bazıları ise aşağıdaki şekildeki gibidir:

Animasyon ve Televizyon

Televizyon programlarını ya da animasyon filmlerini izlemeyi seviyorsanız bu projeler hakkında çalışırken seslendirme sanatçılarının ne yaptıklarını az çok tahmin edebilirsiniz. Seslendirme sanatçısı olarak animasyon filmlerinde dublaj yaparak herhangi bir karakteri oynayabilirsiniz. Kameraların önünde oyunculuk yapmak gibi bu filmlerde de izleyene gerekli duyguları ve bilgiyi verebilmelidir. Aynı zamanda seslerin animasyonla birlikte kusursuz bir biçimde uyum içerisinde olması gerekir.

Reklamcılık

2006 senesinde Dos Equis reklamlarını biliyor musunuz? Bu reklamları ‘’Dünyanın En İlginç Adamı’’ şeklinde tanımlayan Jonathan Goldsmith’in dış sesi olmadan düşünebilir misiniz? Reklam kampanyalarının bu denli etkili olmasının büyük bir nedeni ise her reklam içerisinde dış ses kullanılmasıdır. Bu, seslendirmelerin reklamcılık sektörü üzerindeki önemini gösteriyor. Buna ek olarak ise radyolar içerisinde de dış seslerin kullanıldığı reklamlara rastlanabilir. Bu tarzda seslendirmeler yaparak sizler de ciddi rakamlarda gelir elde edebilirsiniz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!