Yayın Uygulamaları

İnternetten Para Kazanma 2022

İnternetten Para Kazanma 2022
İnternetten Para Kazanma 2022

İnternetten Para Kazanma Herkes gelişen teknoloji sayesinde kolay bir şekilde internetten para kazanabilir. Belirli bir niş konusuna sahipseniz, bu niş çerçevesinde içerik üretebilir ve ürettiğiniz içerikleri internette çeşitli şekillerde pazarlayabilirsiniz.

İnternetten para kazanabileceğiniz  bazı yöntemler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca kendi imkanlarınızı kullanarak farklı kombinasyonlar yaparak da farklı para kazanma yöntemleri deneyebilirsiniz.

Video Reklamlar

Youtube gibi platformlarda video izlerken aniden reklamlar ile karşılaşırız. Bu reklamları atlayabilmek için minimum 5 saniye beklemek zorunda kalırız. Aslında bu reklamları videosunu izlediğiniz içerik üretici videonun içine yerleştirir. Sizin gibi diğer video izleyenler bu reklamları izledikçe içerik üretici gelir elde eder. Bu video reklamlar internetten para kazanma yöntemleri arasında en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Reklam yerleşimi yapmak çok kolay bir işlemdir. Bu sebeple her içerik üreticinin videolarında bu tip kısa reklamlara rastlayabiliriz.

Bağış Toplayarak Para Kazanma

Bazı canlı yayın platformlarında canlı yayın yaparken bağış toplayabilirsiniz. Bu platforma örnek verecek olursak; 

  • Twitch
  • TikTok
  • Bigo Live 

gibi platformları gösterebiliriz. Sizler ürettiğiniz içeriklerle belirli bir hedef kitle yarattıktan sonra canlı yayın açmaya başlayabilirsiniz. Ürettiğiniz içerikleri beğenen takipçileriniz sizin paylaşımlarınız takip ettiği kadar canlı yayınlarınızı da takip edeceklerdir. Siz canlı yayın yaparken takipçileriniz dilerse size bağış atabilirler. İnternetten para kazanma konusundan bahsedince bu bağış toplama yöntemi akla ilk gelen yöntemlerden bir tanesidir.

Sponsorlukla Para Kazanma

Marka işbirlikleri ve sponsorluklar, canlı yayın yapan kişilerin işletmelerle karşılıklı fayda sağlamasına imkan vermektedir. Sponsorluklar markalar ile etkileşim kurmanın başka bir yoludur. 

Herhangi bir canlı yayın platformunda yüksek etkileşimli bir takipçi kitleniz bulunuyorsa markalar ile işbirlikleri yapabilirsiniz. Markalar ile nasıl iletişim kuracağım diye düşünüyorsanız bunu dert etmenize gerek yok. Eğer kendinize kurumsal ya da kişisel bir marka imajı yarattıysanız markalar sizinle bizzat iletişime geçecektir. Eğer markalar size işbirliği teklif etmiyorlarsa siz ilk adımı atabilirsiniz. İnternetten para kazanma mevzubahis olduğunda işbirlikleri ve sponsorluklar olmazsa olmaz yöntemdir. Bugün birçok instagram fenomeni markalar ile işbirliği anlaşmaları yapmaktadır.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!