Yayın Uygulamaları

İnstagramdan Nasıl Para Kazanılır ?

İnstagramdan Nasıl Para Kazanılır ?
İnstagramdan Nasıl Para Kazanılır ?

İnstagramdan Nasıl Para Kazanılır? Bu soru İnstagram üzerinden para kazanmak isteyenlerin sıklıkla sorduğu sorulardan biridir. İnstagram profilinizde oluşturacağınız içeriklere göre gelir elde etmeniz mümkündür. Uygulama sizin profilinize reklam vererek para kazanmanızı sağlamaz. Fakat, diğer sitelerin instagram profilleri sizin profilinize reklam verdiğinde para kazanabilirsiniz. Reklamları profiliniz de post olarak ya da story bölümünüde paylaşabilirsiniz. Reklam veren profil bu paylaşım karşılığında size belli bir miktar demektedir. Diğer instagram profillerinin sizi tercih edebilmesi için belli bir takipçi kitlesine sahip olmanız gerekmektedir. Alacağınız reklamların hedef kitlesi, bu reklamlar ile kimlere ulaşılacağı bu noktada büyük önem arz etmektedir.

İnstagram üzerinde en çok kazan elde eden sayfalar bilgi sayfalarıdır. Bilgi sayfalarından sonra en çok kazan elde eden sayfa türü ise mizah sayfalarıdır. Peki İnstagram üzerinden para kazanmak için kaç takipçiye ulaşmanız gereklidir? İşte tüm merak edilenler.

2021 yılında İnstagramdan para kazanabilmek için aşağıdaki yöntemeleri uygulayarak gelir elde edebilirsiniz.

İnstagramdan Para Kazanma Yöntemleri

  • Resimleri beğenerek instagram üzerinden para kazanabilirsiniz.
  • Hashtag takibi yaparak da  instagram üzerinden gelir elde edebilirsiniz..
  • Gönderilere yorum yaparak instagram üzerinden para kazanabilirsiniz.
  • Özgün içerikler üretmek ve keşfete düşmek de instagram üzerinden para kazanmanın farklı bir yoludur
  • Markalar ile karşılıklı takipleşerek instagramdan para kazanabilirsiniz.
  • Takipçi satın alıp reklam alabilirsiniz. (Önerilmemektedir.)
  • İnstagram botları kullanarak gelir elde edebilirsiniz. (Önerilmemektedir)

İnstagramda Kaç Takipçiden Sonra Para Kazanılır?

İnstagram üzerinden para kazanabilmek için takipçi sayısının kaç olması gerektiği önemli bir konudur. Çünkü 50 takipçili bir hesaba hiçbir marka reklam vermez. İnstagramdan para kazanmak için profilinizin takipçi sayısının hatırı sayılır şekilde yüksek olması gerekmektedir. 

Ancak takipçi sayısı reklam alabilmeniz için yeterli değildir. 

İnstagram profilinzdeki takipçi sayısının niceliği değil niteliği önemlidir. Yani aktif olmayan takipçilerin  dan farkı yoktur. İnstagram üzerinden reklam alırken markalar takipçi sayısına değil takipçilerinizin yüzde kaçına erişebildiğinize bakarlar. Örneğin 100 bin takipçili bir hesabın erişim istatistikleri sadece 5 bin kişi olsun diyelim. Öte yandan 50 bin takipçili hesabın bir hesabı erişim istatikleri de 35 bin kişi olsun. Markalar reklam verirken bu iki hesap arasında kaldığında tercihlerini 2. hesaptan yana kullanırlar.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!