Yayın Uygulamaları

Canlı Yayın Uygulamaları

Canlı Yayın Uygulamaları
Canlı Yayın Uygulamaları

2021 yılının en popüler ve en iyi  canlı yayın uygulamaları ile internetiniz üzerinden bilgisayarınızdan ya da mobil cihazınızdan siz de canlı yayın yapabilirsiniz. Yapılan canlı yayınlar ise çoğunlukla mobil uygulamaların türüne göre de içerik ve konu  bakımından farklılık göstermektedir. Bu popüler canlı yayın uygulamalarının en başında gamerlar için en iyi bilinen Twitch’tir. Fakat Twitch’te yalnızca oyun içerikli yayınlar yoktur. Aklınıza gelebilecek her türlü konuda canlı yayınlara rastlayabilirsiniz. 

Twitch Canlı Yayın Uygulaması 

Güncel ve en popüler gamerlar bilindiği gibi Twitch.tv adresinden canlı yayın açmaktadırlar. Canlı yayınlarında birçok farklı pc oyunlarının gösterimlerini yapmaktadırlar. Twitch 2011 yılında kurulmuştur. Gamerların sayısının çok olduğundan da anlaşılacağı gibi temeli oyun yayıncılığına dayanan bir platformdur. Twitch, yayın açan yayıncılarını da maddi açıdan destek olmaktadır. Destek olunabilmesi seçeneği ile de birçok yayıncı için tercih sebebi Twitch’tir.

Discord Canlı Yayın Uygulaması

Discord canlı yayın uygulaması son dönemde yine gamerlık ile popülerleşmeye başlamıştır. Fakat Twitch’ten farklı bir yayın prensibi vardır. Discord uygulaması ile özel kanallar ve sunucular yaratabilirsiniz. Açacağınız canlı yayınlar ise sunucunuzdaki kişiler veya kanalınıza özel bir yayın olacaktır.

Bu nedenle aslında discord biraz kişisel amaçlar için tercih edilmektedir. Aktif olarak gamerlar için kullanılmaktadır. Ayrıca çevrenizdekilere ya da sunucunuzda yer alan kişilere bilgisayar ekranınızı  paylaşarak sunum yapabilirsiniz. 

Bigo Live (bigo.tv)

Bigo Live 2014 yılında Bigo Technology adlı firma tarafından kurulan bir canlı yayın uygulamasıdır. Twitch’te de olduğu gibi kurucu firma tarafından uygulanan bazı şartlar ve  koşullar vardır. Burada da yayıncılık yapıp, canlı yayın açarak  gelir elde etmek mümkün. Tema olarak ise en popüleri oyun yayıncılığıdır. Oyun yayıncılığının ardından fazlaca genel kategorisinde yayıncılar vardır.

  • Benzer biçimde +18 şiddet içeren yayınlar ve yayıncılar ile bir dönem adını duyurmuştur.
  • Asıl popülerliğini ise +18 cinsel içerikli yayınlar ile devam ettirmektedir.
  • Yayıncılara izleyicilerden bolca bağış geldiğinden dah çok kadın yayıncılar tarafından canlı yayınlar yapılmaktadır.

WatchESPN

WatchESPN uygulamsında daha çok spor ağırlıklı yayınlar yapılmaktadır. Siz de bir spor sevdalısıysanız tam da size göre bir canlı yayın uygulaması. Ağırlıklı olarak basketbol yayını yapılmaktadır. Fakat basketbolun yanı sıra tenis, beyzbol gibi yayınlar da yapılmaktadır.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!