Yayın Uygulamaları

Çeviri Yaparak Para Kazanma

Çeviri Yaparak Para Kazanma
Çeviri Yaparak Para Kazanma

Eğer profesyonel bir biçimde çeviri yapabilecek seviyede bir dil biliyorsanız, sizler adına internet üzerinden para kazanma konusu garanti diyebilirim.

Eminim ki bu işleri yapan fakat istedikleri seviyede müşteriyi bulamayan veya yapmayı isteyip de hiçbir biçimde müşteri bulamayan onlarca insan vardır. ( Örneğin; üniversite öğrencileri ) İşte ben de bu tarz kişiler adına, yani çeviri yaparak internet üzerinden para kazanma konusunu araştırdım. Ancak müşteri bulamayan kişiler adına en çok bilinen ve en sık tercih edilen freelancer marketleri de paylaşmak istedim;

  • Proz
  • Freelancer
  • Upwork
  • Fiverr
  • Guru
  • Peopleperhour
  • SadeceON (TR)
  • Bionluk (TR)

Freelancer İş Yaparak Para Kazanma

Bu platform da diğer upwork platformları gibi pek çok kategori içerisinde bağımsız bir şekilde çalışarak iş bulabileceğiniz popüler platformlardan birisidir. İnternet üzerinden nasıl para kazanabilirim diye soran kişiler adına Freelancer.com internet adresi verilebilecek en uygun cevaplardan bir tanesidir. Eğer ingilizceniz iyi derecede ise, freelancer şeklinde internet ortamı üzerinden para kazanmak adına en garantili ve geçerli yöntemler arasındadır. Bu platform içerisinde daha fazla yazılım odaklı iş bulunsa dahi, yine de pek çok farklı kategori içerisinde işleri bulmanız mümkündür. Mesela dublaj – ressam – çeviri – muhasebeci, hatta seslendirme ve şarkı çeviri için vocalist arayanda var, tur rehberi arayan da vardır.

Twentify ile Para Kazanma

Twentify firmaların denetleme ve pazar araştırması ihtiyaçlarını bağımsız olarak, 3. kişiler aracılığıyla karşılaşmasına olanak sağlayan bir platformdur. Ayrıca bir telefon uygulamasıdır. Burada 3. kişi tamamen sizler oluyorsunuz. Diyelim ki ülke içerisinde zincir otelleri yer alan bir şirketin otellerinde ön büro/resepsiyon hizmet standartları konusunda güncellemeye gitti. Bunun da doğru bir biçimde her otel içerisinde uygulandığın emin olmayı istiyor. Bu tarz bir olayda bu firma, denetleme adına şirketle anlaşmışsa veya kendi denetçilerini de oluşturursa ortaya yüksek bir maliyet çıkıyor. Şirketten bunun yerine daha az maliyetli Twentify ile anlaşma yapıyor. Twentify platformunda bu denetlemeleri sistem içerisine üye olan kişiler, yani sizlerin aracılığı ile gizli müşteri talimatı vermektedir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!