Yayın Uygulamaları

Twitch Yayını Yapmak Adına Bir Rehber

Twitch Yayını Yapmak Adına Bir Rehber
Twitch Yayını Yapmak Adına Bir Rehber

Twitch yayını yapmayı istiyor fakat nereden başlayacağınızı tam olarak bilmiyorsanız bu yazımız tam da sizlere göre. Eğer sizler de Twitch platformu üzerinde şansınızı denemeyi istiyorsanız lütfen yazımızı okumaya devam edin. Kim tüm gün boyunca başka birinin bilgisayar oyununu oynamasını izlemeyi ister ki? Muhtemelen cevabınız kimse olacaktır. Diğer yandan ise milyonlarca Twitch platformunu kullanan kişiler ise sizler gibi düşünmüyor.

Canlı yayın internet platformu Twitch, oyunculukla alakalı gerçekleştirilen komiklikleri, profesyonel oyun turnuvalarını sergileyen platformlardan birisidir. Bununla beraber 2 milyondan fazla yayıncıya da ev sahipliği yapmaktadır. Ayda yaklaşık olarak 100 milyonun üstünde tekil kullanıcı ile beraber video oyunculuğu ile alakalı en büyük platformlardan da birisidir.

Twitch platformunun en gözde yayıncıları, domine ettikleri LOL oyununun maçlarında onlar adına tezahürat yapan internet şöhretleridir. Bununla beraber korku oyunları içerisinde de onlarla beraber korkan sadık kişiler de sahip yeni internet şöhretleridir. Bu kişilerin büyük bir kısmı,yığınla sponsora sahip olan sosyal medya takipçisidir.

Twitch Yayını Yapmak Adına Nelere İhtiyacınız Var?

Twitch yayının yapılabilmesi gerekli olan bazı materyaller bulunmaktadır. Bunların en başında ise iyi bir internet ağı ve güçlü bir bilgisayar gereklidir.  

İyi Bir Bilgisayar Edinin 

Altını çizdiğimiz bazı durumlar olsa dahi yayınlarınızın büyük bir çoğunluğunu bir bilgisayar üzerinden gerçekleştireceksiniz. İhtiyaç duyulan donanımlar farklılık gösterse bile Twitch yayını adına bilgisayarlarınızı bazı ihtiyaçları olmaktadır. En minimum gereksinimler ise aşağıdaki şekildeki gibidir:

Minimum Gereksinimler

İşlemci: Intel Core i5 ailesinden olan bir işlemci veya muadilli olarak bir AMD işlemcisi

RAM: 8 GB RAM
İşletim Sistemi: Windows 7 veya daha güncel olan bir işletim sistemine ihtiyaç duyulmaktadır.

Mac kullanıcısıysanız da Twitch platformu üzerinden yayın yapabilirsiniz. Eğer ki bilgisayar oyunları hakkında yayın yapmak istiyorsanız, oynadığınız oyunları kaldırabilecek güçte bir ekran kartına da sahip olmanız gerekir. Eğer kartınızı DirectX 10 veya üzerindekileri destekliyorsa ve bununla beraber iyi internet hızına da sahipseniz sizler adına o kadar güzeldir. Bu şekilde Twitch platformu üzerinden yayın yapabilirsiniz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!