Yayın Uygulamaları

Twitch Studio Nedir?

Twitch Studio Nedir?
Twitch Studio Nedir?

Twitch Studio tamamıyla yeni yayıncılar adına özel bir şekilde geliştirilmiş ücretsiz olan bir yayın uygulamasıdır. Twitch platformunda direkt olarak yayın yapabilmeniz adına geliştirilmiş bu uygulama sezgisel ve kolay kullanımlı bir deneyim sunmaktadır. Eğer sizler de yayıncı olmayı istiyorsanız ya da bu işe giriştiniz ancak zor geldiğinden dolayı vazgeçtiyseniz Twitch Studio sizlere geliştirildi.

Twitch Stüdyonun Kurulması ve İndirilmesi

Twitch Studio uygulamasının beta sürümünü denemeyi isterseniz twitch.tv/studio internet adresi üzerinden indirim sağlayabilirsiniz. İndirme işlemi bittikten sonra, başlatıcıyı çalıştırmalısınız ve yayın yapmayı istediğiniz Twitch hesabı üzerinde oturumunuzu açmalısınız.

Sistem Gereksinimleri

Twitch Studio uygulamasının kullanılabilmesi adına gerekli olan bazı sistem gereksinimleri bulunmaktadır. Bu sistem gereksinimlerini minimum ve önerilen olmak üzere 2 farklı şekilde sizlerle paylaştık. Bu gereksinimler ise aşağıdaki şekildeki gibidir:

Twitch Studio İçin Minimum Gereksinimler:

  • İşlemci:  AMD ya da 4 çekirdekli Intel
  • RAM: 4+ GB (2 GB’lık kısmı boş)
  • Grafik Kartı: DirectX 11 uyumlu
  • İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit

Twitch Studio İçin Önerilen Sistem Özellikleri:

  • İşlemci: 8 iş parçacıklı Intel veya AMD
  • RAM: 8GB ve üstü
  • Grafik Kartı: NVIDIA GTX 10 serisi ve üstü
  • İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit

Gereksinimler, yayın kalitesi ayarlarına, yakalamaya çalıştığınız oyuna ve seçtiğiniz kodlayıcıya göre farklılık gösterebilir. İyi bir yayın kalitesi adına daha yoğun oyunlar çok daha iyi donanım gerektirecektir. Yayın ayarlarınızla alakalı herhangi bir sorun yaşanması halinde Discord Sunucularına katılım sağlayabilirsiniz. Böylece bazı geliştiriciler ve Twitch Studio kullanıcıları ile direkt olarak konuşabilirsiniz.

Hata Raporu Nasıl Gönderilir?

Uygulamada olmasını dilediğiniz bir özellikle alakalı talepte bulunmak ya da hata raporu göndermek adına Hata Bildir düğmesine tıklayın. Bu düğme uygulama içerisinde sağ üst köşe de yer almaktadır. Buradan rapor edecek olduğunuz hatanın ayrıntılarını ve bağlamı bizlere bildirebilirsiniz. Ayrıca Discord sunucumuz içerisine katılım sağlayarak da geliştirici ekip ile direkt olarak iletişim kurabilirsiniz.

Özellik İsteği Gönderme

Uygulama içerisinde bulunmasını dilediğiniz bir özellik ya da değişiklik öneriniz bulunuyorsa UserVoice sayfasına gidebilirsiniz. Buradan mevcut gönderilmiş olan öneriler adına oy kullanabilir ve talebinizi de bize gönderebilirsiniz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!