Yayın Uygulamaları

Spotify ile Para Kazanmak

Spotify ile Para Kazanmak
Spotify ile Para Kazanmak

Spotify, dünya çapında milyonlarca şarkıya ve diğer içeriğe anında erişebilmenizi sağlayan bir dijital müzik, podcast ve video aktarma hizmetidir. Hizmetin sunduğu artı bir fırsat ise ekstra gelir imkanıdır. Yanlış okumadınız, Spotify üzerinden ekstra gelir elde edebilirsiniz.

Peki, Spotify ile kayda değer bir para kazanmak mümkün mü  ? Kimler Spotify üzerinden para kazanıp ek gelir elde edebilir ?

Gelin bu konuyu detaylıca inceleyelim.

Spotify ile Nasıl Para Kazanılır?

Spotify, dinleyicilere istedikleri müziği istedikleri an ve istedikleri yerden kesintisiz ve kaliteli  bir biçimde dinleme imkanı sunar. Spotify üzerinden yalnızca müzik değil, en popüler podcast’leri dinleme imkanına da sahip olursunuz. Üstelik hesabınıza ve sisteme  sisteme bilgisayarınız telefonunuz ve tabletiniz aracılığıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Spotify, dünyaca bilinen en tanınmış markalar/işletmeler ile ortak çalışan küresel çaplı bir stream hizmetidir, yani bu hizmetten faydalanan milyonların üzerinde  milyarlarca dinleyici vardır. Peki, bu boyutta büyük bir platformdan sağlayacağınız maddi gelir  ne boyutta olur dersiniz? Daha da merak edileni, Spotify üzerinden nasıl para kazanılır?

Hemen açıklayalım.

Spotify ile para kazanmanın iki yolu var: Müzisyen/sanatçı kimliğiniz yani şarkılarınız ya da müziğiniz sayesinde veya çalma listesi oluşturarak  Spotify üzerinden para kazanabilirsiniz. Müzisyenlerin para kazanması kulağa gayet doğal geliyor olabilir ama çalma listesi oluşturarak para kazanma fikri size de şaşırtıcı gelmedi mi?

Çalma Listesi Oluşturarak Para Kazanın.

Spotify, insanların dinleme alışkanlıklarına müzik tercihlerine  veya tüm dinleyicilerin ortak zevklerine dayanarak çalma listeleri oluşturur.

Çalma listesi oluşturarak gelir elde etme fikri şaşırtıcı görünse de aslında çok mantıklı bir para kazanma kaynağı olduğu söylenebilir. Neden mi? Çünkü her sanatçı keşfedilmeyi ister, üstelik pek çok sanatçı  bunun için gereken ücreti ödemeyi yapmaya dünden razıdır. Bu nedenle, çalma listelerine girmelerini dahil olmalarını sağlayacak dağıtım ve inceleme hizmetlerine ihtiyaç duymaları kaçınılmazdır.

Daha önce belirttiğimiz gibi sanatçı ya da müzisyenler Spotify üzerinden kayda değer paralar kazanabilir. Ancak çalma listeleri oluşturarak siz de hatrı sayılacak miktarlarda paralar kazanabilirsiniz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!