Yayın Uygulamaları

Instagram’dan Para Kazanmak Adına Kaç Takipçi Lazımdır?

Instagram’dan Para Kazanmak Adına Kaç Takipçi Lazımdır?
Instagram’dan Para Kazanmak Adına Kaç Takipçi Lazımdır?

Bizlerin takipçileri kırk yılda bir artış gösterirken influencerların Instagram üzerinden gönderi başına yüz binlerce dolar kazandığını görebilmek oldukça sinir bozucu. Hepimiz lezzetli yemekler yememizi ve dünyayı dolaşmamızı sağlayacak sponsorlu anlaşmalar isteriz. Sizlerde bir sonraki influencer adayı olmayı istiyor olabilirsiniz. Ancak hesabınızın tam olarak ne zaman para kazanmaya hazır bir hale geldiğini anlamak oldukça zordur.

Hesabınızı dikkate almak adına markaların ve kullanıcıların baktıkları ilk konu takipçi sayısıdır. Çünkü takipçi sayınız herkesin gözleri önündedir ve herkes kolay bir şekilde görebilir. Böyle olsa dahi para kazanmanız adına şu kadar takipçiyi bünyenizde barındırmanız gerekiyor diyemiyoruz. Bugün ben de sizler için takipçi sayınızı arttırmanın ve para kazanmaya ne zaman başlamanız gerektiğini anlatacağım.

Instagram’dan Ne Kadar Miktarlarda Para Kazanabilirsiniz?

Instagram platformu üzerinden para kazanmayı amaçlayan herkesinde aklında bu soru bulunmaktadır. Ancak bu soruya kesin ve hızlı bir şekilde cevap vermek oldukça zordur. Kullanıcıların Instagram üzerinde gönderiler paylaşarak para kazanabilmesini etkileyen birçok unsur yer almaktadır. Bu unsurlara örnek olarak ise para kazanma şeklinizi, hesabınızın temasını, gönderilerinizin kalitesini ve takipçi sayısı gibi birçok konuyu ekleyebiliriz.

İnfluencerlar Instagram üzerinden en çok sponsora sahip olan gönderilerin paylaşımını yaparak para kazanıyor. Markalarla beraber çalışırken kendi fiyatlarını da kendilerine göre belirlediklerinden dolayı elde edilen gelirler bile kişiden kişiye farklılık gösterir.

Örneğin, sponsorlu gönderi ve influencer dünyasına giriş yapan bir kişi tek gönderi başına 25$ ile 50$ dolar arasında ücret alabilmektedir. 30 ile 80 bin takipçi sayısına ulaşmış birisi ise yüzlerde dolar alabilmektedir. İnfluencerlar 100 bin takipçi sayısını aştığı zaman yalnızca bir gönderi adına 1.000$ alabilmektedir. Örneğin, 284 bin takipçi sayısındaki Sam Ushiro, post başına 1.000$ alabilmektedir. 

Instagram Üzerinde Kaç Takipçi Sayısından Sonra Para Kazanılıyor?

Maalesef Instagram platformu üzerinde gelir elde edebilmeyi aktif edebilen herhangi bir buton bulunmuyor. Bundan dolayı ‘’Instagram üzerinde kaç takipçi sayısından sonra para kazanılıyor?’’ sorusuna herhangi bir kesin yanıt vermek doğru olmaz. Bu soru kısaca şu şekilde cevaplanabilir:

Markalar çalışmak adına influencer araştırması yapmaktadır. Bu araştırmayı yaparken de pazarlama bütçelerinin en etkili bir biçimde kullanacağı kişileri arar. Markaların genel olarak aradıkları en önemli şey kişilerin takipçileri ile olan ilişkisidir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!