Yayın Uygulamaları

İnternet Üzerinde Fotoğraf Satarak Para Kazanma

İnternet Üzerinde Fotoğraf Satarak Para Kazanma
İnternet Üzerinde Fotoğraf Satarak Para Kazanma

İllustrator ya da Photoshop aracılığıyla görseller çizmekten hoşlanıyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz. İnternet üzerinden fotoğraf satarak para kazanma işini sizler adına biçilmiş bir kaftandır.

Önceden yalnızca bağlantıları olan kişiler ve profesyoneller görseller ve fotoğraflarını satarak gelir elde edebiliyordu. Fakat artık internetin ve bununla beraber özellikle makro stok ve mikro stok gibi aracılarla da fotoğraf satabiliyordu. Ayrıca online olan fotoğraf sitelerinin de kalite standartlarına göre herkes görüntüler ve fotoğraflar satabiliyor.

Stok Fotoğrafçılık Nedir?

Fotoğrafçı mısınız? Peki, fotoğraflara ilişkin bu tutkunuzu bir kazanca dönüştürmek ister misiniz? Cevabınız eğer olumlu ise gelin sizleri stok fotoğrafçılığı konumuz ile tanıştıralım. Stok fotoğrafçılığı, fotoğrafçılardan belirli bir ücret mukabilinde telif hakları depolanan ve alınan fotoğrafların görsel arayışlarındaki kullanıcılara satılmasını ifade eder. Yani, sizlerde fotoğraf çekerek para kazanabilirsiniz.

Yazımız içerisinde stok fotoğrafçılıkta başarılı olarak para kazanma ile ilgili bilgilere yer vereceğiz. Stok fotoğraflama hakkında seviye atlamış kişilere ait birtakım görüntülere ve bu kişilerin sektör içerisine yeni gelen bireyler tavsiyelerinden bahsedeceğiz.

Stok fotoğraflarınızı nasıl, nerede ya da kime satacağınız hakkında kapsamlı rehberi inceleyin. Ayrıca hangi fotoğrafların satışlar adına ne denli uygun olduğu konusundaki kapsamları rehberimizi de okumanızda fayda vardır.

Stok Fotoğrafçılık Konusunda Başarıyı Etkileyen Faktörler

Stok fotoğrafçılık konusunda başarıyı etkileyen birtakım faktörler bulunmaktadır. Bu faktörleri bazısı ise aşağıdaki gibidir:

Stok Fotoğrafçılığının Avantajlarına Odaklanın

Sektör içerisine yeni atılmış bir fotoğrafçı olduğunuzdan dolayı aklınızı kurcalayan birçok soru bulunabilir. Bu sorular içinde en çok akla gelenlerinden birisi de şudur: ‘’Acaba yeteri kadar iyi miyim?’’

Geleneksel fotoğrafçılıkta, hakiki müşteriler edinmeden evvel eziyetli olabilecek çıralık dönemlerinden geçmek durumunda kalabilirsiniz. Yılların vermiş olduğu tecrübe ve deneyim ile beraber iyice pişer; etkileyici ve güçlü portföylere sahip olabilirsiniz. Böylece rakiplerinizle rekabet edebilecek bir seviyeye ulaşırsınız. Fakat, stok fotoğrafçılık sizlere eşit şartlarda bir mücadele fırsatı sunar.

Stok fotoğrafçılıkta, sahip olduğunuz tecrübe ve portföyden bağımsız profesyonel fotoğrafçılarla kıyasıya bir rekabete soyunabilirsiniz. Hatta sektör içerisindeki güçlü varlıklara karşın satış yapabilirsiniz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!