Yayın Uygulamaları

Yayıncı Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Yayıncı Olmak İsteyenlere Tavsiyeler
Yayıncı Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

Yayıncı olmak isteyenlere tavsiyeler yazımızda yayıncı olmak için gerekenleri ve sonrasındaki aşamalarda izlenilecek yolları anlatacağız.

Yayın yapacağınız türü belirleyin!

Öncelikle yayıncı olmak istiyorsanız ilk önce ne yayıncısı olacağınız belirlemelisiniz. Genel konsepte her zaman kalmasanız da en çok yayın yapacağınız türü belirlemelisiniz. Örneğin oyun yayıncısı olmak istiyorsanız hedeflerinizi buna göre belirleyin. Elbette ki ara sıra sohbet veya farklı türlerde yayınlar da yapmalısınız. 

Yayın yapacağınız türe göre bir bilgisayara ihtiyacınız var!

Yayıncı olmak istiyorsanız yayın yapabilecek kapasitede bir bilgisayara ve bilgisayar donanımlarından en çok mikrofon ve kameraya ihtiyacınız olacak. Çünkü yapılan anketlere göre ses kalitesi iyi olan ve kamera açan yayıncıların daha çok izlenme olasılığı oldukça yüksek. 

Yayın yapacağınız bilgisayarı oyun oynayacaksanız biraz daha kaliteli ve masraflı şekilde edineceksiniz. Fakat oyun oynarken sizin performansınızı etkilememesi açısından bu oldukça önemlidir.

Akıcı yayın yapabileceğiniz bir internete ihtiyacınız var!

Yayın yaparken yayında sürekli donmalar, kasmalar yaşanıyorsa izleyicileriniz sizi izlemeye devam etmeyecektir. Özellikle yeni başladıysanız yeni gelen kullanıcıların internetinizde donma ve kasma görmesi durumunda çıkma olasılığı çok yüksek. Bu yüzden en aşağı 35 Mbps hızında bir internet önerilmektedir. Daha yüksek hızda internet alma imkanınız varsa alın, ethernet kablosu ile bağlantı kurun ve siz internetteyken başkalarının girmesini önleyin.

Yaptığınız İşte Kararlı olmalısınız!

Yayıncı olmak isteyenlere tavsiyeler bölümündeki donanımsal gereklilikleri tamamladıktan sonra kendinizi de yayıncı olmaya hazırlamanız gerekmektedir. Yayınlarınız ilk başlarda izlenmesi için daha önceden bir kitle edinmiş olmanız gerekiyor. Bunun haricinde ilk yayınlarınız tesadüf üzeri izlenecek veya ajansların doğrultusunda yaptığınız işlerden gelecektir.

Yayınlarınızın ilk başlarda izlenmemesi sizleri bırakmaya iter. Sizler de bu konuda uzun bir süre emek sarf etmeden bunun başarılamayacağını anlamanız gerekmektedir. Uzun bir süre emek vermeniz karşılığında ise emeğinizin karşılığını yavaş yavaş alacaksınız. Basamakları tek tek çıkın ve kararlı duruşunuzdan ödün vermeyin!

Yayıncı olmak isteyenlere tavsiyeler yazımızdaki en önemli noktalardan birisi kararlı olmaktır. Birçok yayıncı olmak isteyen kişi ciddi miktarda yatırım yapmasına rağmen başarılı olamamış ve bırakmıştır. Bundan dolayı kendiniz istikrarı sağlayabilirseniz sizin için daha iyi olacaktır. Bunun yanı sıra ajanslardan destek alarak yayıncılık hakkında yapmanız gerekenleri, yayıncılık adımlarını tek tek atlayabilirsiniz. 

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!