Yayın Uygulamaları

Yayıncı Olmak İçin Gereken Ekipmanlar

Yayıncı Olmak İçin Gereken Ekipmanlar
Yayıncı Olmak İçin Gereken Ekipmanlar

Devir teknoloji devri, hem eğlenip hem de para kazanmanın birden fazla alternatif yolu vardır. Bunlardan biri de yayıncılık, yayın yapmaktır. 

21.yüzyılın, daha spesifik bakarsak 2013 yılından sonra en yükselişte olan iş kollarından biri yayıncı olmak diyebiliriz. Yayıncı olmak, bireysel olarak eğlendiğiniz herhangi bir şeyi yaparken bunu halka açık olarak yapmanızı sağlayan bir iş koludur. Bu sayede ciddi gelirler elde edilebiliyor. Biz de yayıncı olmak isteyen okurlarımıza gerekli ekipmanları anlattığımız bir rehber hazırladık. İşte gerekli ekipmanlar:

Güçlü Bir Bilgisayar

Güçlü Bir Bilgisayar

İşlemci, oyun oynarken yayın açabilme olayında sıkıntı yaşamaması için oldukça önem taşımaktadır. Yayın yapabilmek ve yayıncı olmak adına en az, Intel Core ailesin i5 bir işlemci veya muadili olacak şekilde AMD kullanılabilir. Ayrıca güncel bir işletim sistemi ve 8 GB Ram’e ihtiyacınız olacaktır. Oyuncu bilgisayarı ya da Apple MacBook Pro kullanılmasını tavsiye ederiz.

Stream Deck Yayın Kontrolcüsü

Birçok yayın platformunu tek bir çatı altında buluşturan Stream Deck Yayın Kontrolcüsü yayıncılık yaşamının vazgeçilmezleri arasındadır. Herhangi bir platform üzerinden yayın yapmak istiyorsanız işinizi kolaylaştırırken renkli ve eğlenceli hale getirecek bir Stream Dec’e sahip olmalısınız. Yayıncı olmak isteyen herkese şiddetle önerilir.

Ekran Kartı

Ekran kartı, özellikle oyun tutkunlarının ve yayıncıların bilgisayarlarının en önemli bileşenidir. Yayın esnasında oyununuzdan güzel performanslar almak istiyorsanız eğer, oyunu kaldırabilecek güce sahip bir ekran kartınız olmalıdır. AMD RX 580 ya da NVIDIA GTX 1080 ekran kartları örnek olabilir. Yayıncı olmak için güçlü ekran kartlarına sahip olmanız gerekmektedir.

SSD

Bilgisayarların performanslarını arttırmak adına işletim sisteminin bir tane SSD üzerine kurmanız gerekmektedir. SSD sisteminin boyutu en az 128 GB’lık bir hafızaya sahip olmalıdır. SSD satın alırken takacak olduğunuz cihazın kasa boyutunun ve ana kartının han tip bir SSD desteklediğini öğrenmelisiniz. 

Kulaklık ve Mikrofon

Yayıncı olmak adına olmazsa olmaz ekipmanlar arasında kulaklık ve mikrofon yer alır. En ucuz mikrofonlu kulaklık kullanarak anında yayın yapabilme şansınız olsa da izleyicilerin sesininiz oldukça net anlaması için iyi mikrofon gereklidir. Yayın türü mikron kalitesini anlamada belirleyici bir faktör olacaktır. Rekabetçi oyun yayını tarzındaki yayınlar için daha kaliteli bir kulaklığının mikrofonu işinizi görecektir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!