Yayın Uygulamaları

Yayıncı Olabilecek Uygulamalar

Yayıncı Olabilecek Uygulamalar
Yayıncı Olabilecek Uygulamalar

Günümüzde gelinen noktada artık birçok insan canlı yayın uygulamaları kullanarak yayıncı olmak istemektedir. Son senelerde ana akım medyadan sıkılan birçok genç farklı arayışlar peşine düştüler. Bunun bir nedeni de ana akım medya içerisindeki kanalların belli başlı programları alternatifi olmayan bir şekilde sunmasıdır. Buna karşılık Netflix tarzındaki uygulamaların çıkması birçok insanın ilgisini mobil uygulamalar tarafına doğru yöneltti. 

Canlı yayın uygulamaları da oldukça revaçtadır. Bu uygulamalar aracılığıyla birçok insan dünyanın farklı yerlerinden kendi tarzlarına göre yayınları izleyebilme şanslarına sahip oluyor. Bununla beraber yayıncı olmak için de oldukça uğraşmaktadırlar. Yayıncı olabilecek uygulamalar arasında Twitch, Bigo Live, WatchESPN.com, Periscope ve Dlive yer almaktadır.

Twitch

Twitch, yeni yeni popülerlik kazanan bir platform olsa da çok yeni olduğu söylenemez. İlk kuruluşu 2021 tarihine kadar uzanan Twitch en büyük atılımını ise Amazon tarafından satın alınmasıyla yaşadı. Özellikle amazon tarafından gelen büyük fonlar sayesinde büyük bir gelişme kaydetti. Bunun sonucunda ise günümüzde 20 milyona yakın günlük kullanıcı sayısına sahiptir. Ayrıca birkaç milyonluk yayıncı sayısına da ulaşmış haldedir. Durum böyle olunca Twitch platformunun popülerliğini kuruluş tarihinin eskiliğine ve oyun destekli olmasına dayandırmak doğru olurdu.

Bigo Live

Bigo Live, dünya üzerinden en popüler canlı yayın uygulamaları arasında yer almaktadır. Twitch kadar eski bir geçmişi olmasa da kullanıcı dostu ve sunduğu kolay arayüzü sayesinde izleyicilerin beğenisini topladı. Bigo Live yalnızca oyun amaçlı kurulan bir platform değil. Burada pek çok farklı ambiyans yer almaktadır. Platform ayrıca yapay zeka algoritmaları tarafından da desteklenmiştir. İçerisinde fazla sayıda yayıncı yer almaktadır.

WatchESPN.com

WatchESPN.com paralı olan bir canlı yayın programıdır. Bu uygulamayı diğer uygulamalardan ayıran en önemli özellik platformun spor yayınları izlemek amacıyla kurulmuş olmasıdır. Belirli bir miktar karşılığında üye olarak dilediğiniz basketbol ve spor maçlarını takip edebilirsiniz. Aylık üyelik ücreti ise 5 dolar gibi fiyat olarak belirlenmiştir.

Periscope

Periscope, hala popülerliğini koruyan eski bir canlı yayın uygulamasıdır. Bu şöhretini basit yayın araçlarına ve hiç değişmeyen arayüzüne borçludur. Yayın açma işini karmaşıklaştırmayan ve bunu herkesin yapmasını sağlayan periscope toplum bütün kesimine hitap ediyor. Diğer platformlardan farklı olarak bu platform içerisinde yayın yaparak para kazanmak oldukça zordur. Bundan dolayı genel olarak haber öğrenme, sohbet ve muhabbet amacı ile kullanılıyor. Yayın açma işi kolay olduğundan birçok yayıncıyı bünyesinde barındırmaktadır.

Dlive

Dlive blockchain teknolojisi üstüne kurulmuş olan bir canlı yayın uygulamasıdır. Dünyada ve Türkiye’de oldukça popüler olan bu siteyi, Amerika’da da bazı insanların kullandığı bilinmektedir. Arayüz konusunda Twitch’in anısı şeklinde olan Dlive bağış yapma konusunu ise oyuna döndürmüş şekildedir. Yani basit bir şekilde söylemek gerekirse yayıncılara limon hediye ederek bağış yapmış oluyorsunuz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!