Yayın Uygulamaları

Oyun Yayıncısı Olmak

Oyun Yayıncısı Olmak
Oyun Yayıncısı Olmak

Oyun yayıncısı olmak ve oturduğumuz yerden sadece oyun oynayıp para kazanmak hepimizin istediği fakat az sayıda kişinin başardığı bir iş.

Oyun yayıncısı olmak için öncelikle gerekli ekipmanlara, güçlü bir internete ve azime oldukça ihtiyacınız bulunmaktadır. Yayıncı olma işine uzun süre yatırım yapmasına rağmen kar elde edememiş kişilerin yeterince azimli olmadığı aşikar. Buradaki en önemli olan konu uzun bir süre emek vermenizdir. Bunun yanı sıra kendinizi Youtube ve diğer sosyal medya araçları ile beslemek sizlere kolaylık sağlayacaktır. Bunun yanı sıra yayınlarda sizlere yönergeler sunan ve sizlerin gelişmesini sağlayan ajanslardan yardım almanız da önerilir.

Yayınlarda sadece sohbet yapmanın yanı sıra çoğu yayıncı oyun oynamaktadır. Hatta oyun oynayan yayıncıların sayısı diğer aktiviteleri yapan yayıncıların yanında oldukça büyük bir havuzu oluşturuyor. Burada da rakiplerinizin oldukça fazla olduğunu unutmamak ve işinize sıkı bir şekilde sarılmak düşüyor. 

Oyun Yayıncısı Nasıl Olunur?

İlk yıllarda yayın yapmaya başlayan kişilerin oldukça meşhur olmasının sebebi o zaman fazla rekabetin olmamasından kaynaklanır. Günümüzde rekabetin fazla olmasından dolayı sizin var olan oyun yayıncılarına ek olarak bir şeyler sarf etmeniz gerekir.

Yenilikler her zaman sevilen ve ilgi duyulan noktalar olmuştur. Bu konuda da size en büyük avantajı ajanslar sağlamaktadır. Mankenlik, modellik gibi mesleklerde ajansların bulunmasının en büyük sebebi de budur. Ajanslar var olan tecrübelerini aktararak diğer rakiplere karşı sizlere ek takviye yapmaktadır. Sizler de eğer gerçekten işinizi yayıncı olmak olarak görüyorsanız emek verdiğinizde karşılığını alırsınız.

Oyun yayıncısı olmak için blogda yer alan diğer yazılara göz atabilir ve bütün seçimlerinizde yardım alabilirsiniz.

Oyun Yayıncısı Olmak İçin Gerekenler

Her ne kadar azminiz bu işin ana temelini oluşturacak olursa olsun ekipmanlarınız ve internetiniz büyük önem taşımaktadır.

Güçlü bir oyun bilgisayarına sahip olmanız sizin hem yayın yapıp hem oyun oynamanızı sağlamalı. Bunun yanında 2. bir bilgisayar satın alma durumunuz varsa bu sizi daha rahat ettirecektir. Orta düzey kalitede bir mikrofonunuzun olması da sizi izleyen kişilerin sesinizi net alması açısından çok önemlidir. Geriye kalan durumlar zamanla geliştirebileceğiniz klavye, mouse vs. ekipmanlardan oluşmaktadır. 

İnternet hızınızın 100 Mbps ve üzeri olması akıcı ve kaliteli bir yayın olması açısından oldukça önemlidir. Özellikle oyun yayıncısı olmak istiyorsanız internetinizin sağlam olması ve kesinti yaşamaması gerekir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!