Yayın Uygulamaları

Canlı Yayın Yaparak Para Kazanma

Canlı Yayın Yaparak Para Kazanma
Canlı Yayın Yaparak Para Kazanma

Son yıllarda Youtuber teriminden farklı olarak bir de canlı yayın yaparak para kazanma gibi durumlar ortaya çıkmıştır. Bu durum sonucunda ise ortaya ‘’ yayın yapmak ‘’ ve ‘’ yayıncılık ‘’ gibi yeni birçok terim ortaya çıkmıştır. Yayıncılık yaparak para kazanma, canlı yayın ile para kazanma, yayın yaparak para kazanma gibi farklı şekillerde birçok soru meydana gelmiştir. Bir anda yükselişe geçen bu sektör büyük miktarlarda sponsorlukların ve paraların bulunduğu büyük bir iş ağı haline gelmiştir. Peki bu yeni iş ağı tam olarak ne yapıyor? Aslında bu sorunun cevabı oldukça basittir. Yayıncılar, Youtube videoları içinde yer alan birçok içeriği canlı bir şekilde insanlara sunuyorlar. 

Kimi zaman şarkı, kimi zaman oyun ya da birebir sohbet yayınları gibi farklı şekillerde canlı yayınlar yapılmaktadır. Günümüzde son 1-2 yıla kadar bu sektör içerisinden bilinen birkaç yayın ağı ve platformu dışında çok bir seçenek yoktu. Fakat piyasaya çok hızlı bir şekilde giriş yapan Çin ve Amerika merkezli uygulamalar sektörün adeta altını üstüne girdi. Oldukça fazla meblağların söz konusu olduğu bu sektör, gün geçtikçe büyümeye devam etti. 

Canlı Yayın Yaparak Para Kazandıran Uygulamalar

Günümüz çağının son birkaç yılında Yayıncı olmak veya canlı yayın açmak çok popüler bir hale gelmişti. Bununla beraber de insanlar yayın yaparak para kazanma yollarını araştırmaya başladı. 

Bazı platformlar üzerinden canlı yayın yaparak para kazanılabilmektedir. Bu uygulamalar aşağıdaki şekildeki gibi verilmiştir:

1- Twitch

Hiç şüphe yok ki bu iş ağının çıkış noktası olarak bilinir. Yabancı merkezli bir kuruluştur. Türkiye içerisinde de hizmet vermektedir. Fakat Türk yayıncıları bu konuyu ne kadar umursar orası tartışmaya açıktır. Türk yayıncıları umursamadığı haberleri bununla beraber yayın yapan insanların haklarını yemeye çalışmaları gibi durumlar sık sık gündeme gelir.

Twitch, canlı yayın yaparak para kazanma sektöründe ilk uygulamadır ve dünyada öncüdür. Son zamanlarda ise yayın yapan kullanıcılarını başka platformlara kaptırmasından dolayı gündeme gelmiştir.

2- DLive

DLive platformu; Twitch’e karşı bir atak amacıyla kurulan yayın platformudur. Youtube içerisindeki içerik üreticilerini kendi bünyesine bağlamasıyla bilinir. Canlı yayın yaparak para kazanma konusunda öne çıkan bir diğer uygulamadır. Bu platform Twitch platformuna göre oldukça kolaydır ve yeni yayıncıların sektöre tutunmasına yardımcı olur. Yine burada da bağış sistemi ile para kazanmak mümkündür. İzleyicilerin yollamış olduğu bağışlardan ayrı olarak, yayın yapan kişilerin sponsor bulmaları durumunda da ciddi ek gelirler kazanılabilir.

Türkiye sınırları içerisinde birçok canlı yayın platformu bulunmaktadır. Bunlar içerisinde en sık bir şekilde kullanılan ve para kazandıran platformlar arasında, Twitch ve DLive gelir. Ancak bunlarla beraber Nimo TV, YouNow, Facebook Gaming ve NonoLive platformları üzerinden de canlı yayın yapılarak para kazanılabilmektedir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!