Yayın Uygulamaları

Azar Para Kazanma

Azar Para Kazanma
İnsanların hayatlarında, teknolojik gelişmelere bağlı olarak farklı nakit edinme eğilimleri ve meslekler ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunlardan birisi de azar para kazanma yöntemidir. Görüntülü sohbet uygulamasında bazı kriterleri sağladıktan sonra yüksek kazançlar elde etmek mümkündür. Öncelikli olarak yaratıcılığınızı kanıtlamanız, kendinizi ifade etmeniz ve ilgi çekici sohbetler gerçekleştirmeniz, bu işten sağlanacak kazançların ana unsurudur. Çünkü aksi konseptlere sahip yayınlarda, izleyiciler kolaylıkla sıkılıp, başka alternatiflere yönelecektirler. Platform üzerinden doğrudan bu amaca yönelik bir partnerlik uygulaması söz konusu değildir. Yani doğrudan kurumsal uygulama adına yayıncı kazancı elde etme olanağınız bulunmamaktadır. En azından hatırı sayılır bir kitleye sahip değilseniz bu kabullenilmelidir. Başlangıç seviyesinde, ana uygulamadan biraz daha uzaklaşıp kendisini aracı niteliği olarak görerek kazanç elde etmeye çalışmanız isabetli bir karar olacaktır. Uzun vadede konseptinizin oturmasına da fırsat tanıyacaktır.

Alternatif Yayın Uygulamalarından Yararlanmak
Kullanıcılar azar para kazanma yöntemini doğrudan uygulamadan değil, dolaylı olarak başka platformlar üzerinden sağlamaktadırlar. Youtube ve Twitch gibi yayıncılarına kazanç sağlayan tüm platformlarda yayın yapılabilmektedir. Ana uygulama bu kazançlarda sadece aracı rolünü üstlendiğinden, sıklıkla tercih edilmektedir. Canlı yayın üzerinden son derece astronomik rakamlar kazanmak mümkündür. Özellikle de popüler yayın platformları vasıtasıyla belirli bir kitle edinme fırsatı bile sağlanmaktadır. Bu tarzda nakit kazanımlar elde edebilmeniz için karşınıza çıkan kişilerle samimi, kendinize has bir üslupla konuşmalı ve izleyicilerinizin hoşuna gidecek tavırlar takınmalısınız. Uygulama sizlere seçkin yayıncı kitlesinden istediğiniz kadar çok kişiyi karşınıza çıkaracaktır. Bu şans, birbirinden farklı türden sohbetler ve deneyimler yaşamanızı destekleyecektir. Takipçileriniz heyecanla seyrettikleri yayınınızda, kazançlarınızın artmasını sağlayacaktırlar. Bir diğer seçim tercihi de izleyici başına abone usulü ödeme yöntemleri olmaktadır. Bu tür eğilimlerde belirli bir kitleye sahip olmak önemlidir. Sonrasında takipçilerinizin sizin sohbetlerinizi izleyebilmek adına belirli ücretler ödemeleri gerekecektir. DaCast benzeri platformlarla, içeriklerinize ücretsiz erişimin önünü kapatarak ciddi kazançlar elde edebilirsiniz. En güzel yanıysa, ödemelerinizi iş öncesi alma olanağınızdır.

Kampanya Başlatmak
Yayın uygulamalarının dışında daha üst düzey olarak kabul edilen azar para kazanma uygulamaları da yok değildir. İndiegogo ile Kickstarter gibi kampanya sitelerinden kazançlar elde etmek için yayınlar yapabilirsiniz. Yapacağınız yayınların kolay ödeme yöntemlerini desteklemesi, doğrudan izleyicileri potansiyel müşterilere dönüştürmenizi sağlayacaktır. Bu platformlarda özellikle belirli bir kitleye yönelik yayınlar yapmanız önemlidir. Çünkü izleyicilerinizin size bağışta bulunma olasılıkları daha fazla artacaktır. Bu tür kampanyalardan alınan metrikler değerlendirildiğinde, saatler içinde azımsanamayacak kadar yüklü meblağlarda bağışlar yapılabilmektedir.

Reklam ve Sponsorluk
Biraz daha kolay yoldan azar para kazanma girişiminde bulunmak adına reklamlar ve sponsorluklar edinilebilmektedir. Seslendiğiniz kitlenin büyüklüğü, bu konuda en önemli kriterdir. Sohbetlerinizde reklam içeriğini doğrudan mı viral olarak mı sunacağınız size kalmıştır. Bu tür eğilimlerin en güzel yanı izleyicilerin herhangi bir ödeme zorunluluğuna sahip olmamalarıdır. Çünkü reklamlar, aynı işlevin karşılanmasında devreye girmektedir. Alışılmış reklam verme uygulamalarına göre, reklam verenler için daha tercih edilen bir eğilimdir. Çünkü ekonomik maliyeti alternatiflere oranla daha düşük ve etkileyicidir. Yayıncılar tarafından sunulacak reklamların aşırı ya da dikkat dağıtıcısı olmamaları gerekmektedir. Bu tarzda yürüteceğiniz yayınlar her ne kadar büyük kazanımlar elde edeceğiniz hissiyatını yaratsa da reklam verenler tarafından dönüşümlerin, kullanıcıların yayını terk etmelerine bağlı olarak azaldığının fark edilmesi, desteğin kesilmesine yol açacaktır.

Site Tanıtımı
Canlı yayınlarınız vasıtasıyla azar para kazanma yöntemleri gerçekleştirmenin bir diğer yolu da sohbetlerinizi, kendi web siteniz üzerinden yayınlamanızdır. Kemik kullanıcı kitleniz web sitenize giriş yaparak takip edeceğinden, harici olarak elde ettiğiniz bu trafikten reklam gösterimi sağlayarak kazanç edinebilirsiniz. Ayrıca aynı portal üzerinden abonelik sistemleri, e-kitaplar ve dijital materyaller satabilirsiniz. Tamamen e-ticaret sitesi girişimlerinde de bulunabilirsiniz. Siteniz üzerinden yayınların takip edilmesi, uzun vadede birer marka haline dönüşmenize ön ayak olacaktır. Bariz bir şekilde sitenizin tanıtımını yapmak yerine rutin yayınız, sitenizdeki bölümler konusunda donatılmalıdır. Mesela yer alan başlıklar üzerinden kendi görüş ve düşüncelerinizi aktarabilirsiniz. Ancak esas kriteriniz bu alana yönelik tanıtımlarda her şeyi konuşma eğilimi göstermemek olmalıdır. İzleyicilerinizin aklındaki şüpheleri giderebilmek için doğrudan ilgi bölümlere yönlendirecek anekdotlarda bulunmalısınız.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!