Yayın Uygulamaları

Ucuz İnternet Sitesi Yaptırmak

Ucuz İnternet Sitesi Yaptırmak
Ucuz İnternet Sitesi Yaptırmak

Ucuz internet sitesi yaptırmak artık çok daha kolay. İnternette website kurulumları için araştırma yaptığınızda bazen 100 TL gibi fiyatlarla karşılaşırsınız. Bu fiyat 500 hatta 100 TL’ye kadar da çıkabilir. Bu şekilde yaptırabileceğiiz pek çok website alternatifi bulunmaktadır. Bu fiyat bandında gerçekten website yaptırılabilir mi? yapıldığı takdirde hüsran ile sonuçlanır mı? Bu soruların hepsinin yanıtı makalemizde.

Öncelikle yukarıda belirtildiği gibi ucuz internet sitesi yaptırmak ne yazık ki mümkün değildir. Sadece Domain adresi ve sunucu barındırma hizmetleri kendi başına 250 TL civarlarında tutmaktadır. Bu fiyatı göz önünde bulundurduğunuzda web site açılış maliyeti başlangıçta minimum 400 TL’ye mal olacaktır.

Ucuz İnternet Sitesi Yaptırmak Mümkün Müdür?

Ucuz internet sitesi yaptırmak bazen mümkün olabilir. Ancak yaptıracağınız sitenin kullanım amacı basit olmalıdır. Tek sayfadan oluşan web siteleri bu fiyatlara mal olabilir. Tek sayfada iletişim formu iletişim numaralarının bulunduğu bir sayfa bazı küçük işletmeler için yeterlidir. Bu tip website yaptırmanın ücreti 500 TL tutabilir. Ancak bu web sitesini yaptırırken bile dikkatli olmalısınız. 

Amatör olarak yapılan işler ileri de sitenizi hüsrana uğratabilir. Sayfanın yavaş açılması, metin boyutlarının kodlara oranı fotoğrafların büyüklükleri gibi etkenlere dikkat edilmelidir. Dikkat edilmediği takdirde işletmenizin reklamını yapmak için yaptırdığınız bu site markanıza da zarar verebilir. 

Eğer amacınız normal blog tarzı bir web site yaptırmaksa durum tamamiyle değişir. 1000 TL altına normal blog tarzı bir web sitesi yaptırılabilir mi? Bu sorunun yanıtı evet olacaktır. Ancak bu sitenin yapımında kullanılan toollar tamamen hazırdır. Hiçbir şekilde kodlama yapılmaz. WordPress ve wix benzeri hazır sistemler ve hazır temalar kullanılır.

Uzman Yazılımcı İle Çalışmak Zorunda Mıyım?

 Burada kendinize sormanız gereken bir kaç soru vardır;

  • Google’da yukarı çıkmak gibi bir amacınız var mı? 
  • Site içerisinde form bulunacak mı?
  • Site ziyaretçileriniz form doldurduktan sonra size e-mail  ile iletilmesini istiyor musunuz? 

Eğer bu sorular için evet yanıtını seçtiyseniz, mutlaka uzman bir yazılımcı ile çalışmalısınız. Diğer hazır sistem ve hazır tema kullanılarak yapılan siteler uzun vadede bu ihtiyaçlarınızı karşılamayabilir. Ancak tema tasarımından arka plana kadar tüm aşamalarda uzman olan birine web site yaptırdıysanız bu gereklilikleri başta belirtebilirsiniz. Başlangıçta gereklilikleri belirttiğiniz için site bunlar üzerine inşa edilir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!