Yayın Uygulamaları

Yayıncı Olabilecek Uygulamalar

Yayıncı Olabilecek Uygulamalar
Yayıncı Olabilecek Uygulamalar

Günümüz koşullarında gelinen son noktada artık pek çok birey canlı yayın platformlarını kullanarak yayıncı olmayı istemektedir. Son yıllarda ise ana akım medyalarından sıkılan perk çok genç ise farklı arayışlar içerisine düştüler. Bunun bir sebebi ise ana akım medya içindeki kanalların belirli başlı programları ek bir alternatifi olmayan bir biçimde sunmasıdır. Buna karşılık olarak Netflix tarzında olan uygulamaların çıkması ie pek çok bireyin ilgisini de mobil uygulamalara doğru yöneltti.

Canlı yayın uygulamaları günümüzde oldukça revaçta yer almaktadır. Bu uygulamalar aracılığı ile pek çok birey dünyanın farklı yerleri üzerinden yayın açabilir ve izleyebilir. Ayrıca kendi tarzlarına uygun olan yayınları izleyebilme fırsatlarına da sahip oluyor. Bununla birlikte yayıncı olabilmek adına da oldukça uğraşmaktadırlar. Yayıncı olabilecek uygulamalar içerisinde Bigo Live, Dlive ve Twitch platformu yer almaktadır. Bunların yanı sıra yine yayın yapılacak olan pek çok uygulama ve platform bulunmaktadır.

Twitch

Twitch, günümüzde yeni yeni popülerlik kazanmakta olan bir platform konumunda olsa dahi çok da yeni olduğu söylenemez. İlk kuruluşu 2021 senesine dek uzanan Twitch platformunun en büyük atılımı da Amazon aracılığı ile satın alınmasıyla başladı. Özellikle Amazon tarafından gelmekte olan büyük fonlar aracılığı ile çok büyük bir gelişme kaydetti. Bunun neticesinde ise günümüz koşullarında 20 milyona yakın bir günlük kullanıcı sayısına da ulaştı. Ayrıca birkaç milyonluk yayıncı sayılarına da ulaşmış vaziyettedir. Hal böyle olunca ise Twitch platformunun popülaritesi kuruluş tarihin eskilere uzanması ve oyun destekli olmasından kaynaklıdı.

Bigo Live

Bigo Live, dünya üzerinde yer alan en popüler canlı yayın platformları içerisinde yerini almaktadır. Twitch gibi eski bir geçmişi olmasa dahi sunmakta olduğu basit arayüz ve kullanıcı dostu sayesinde izleyicilerin beğenisini topladı. Bigo Live, Twitch gibi sadece oyun üzerine kurulu olan bir platform değildir. Burada pek çok tarzda ambiyans yer almaktadır. Platform ayrıca yapay zekaya ait algoritmalarla da desteklenmektedir. İçerisinde oldukça fazla sayıda ise yayıncı yer almaktadır.

Dlive

Dlive, blockchain teknolojileri üstüne kurulu konumda bir canlı yayın uygulamasıdır. Türkiye’de ve Dünyada çok fazla popüler konumdaki bu siteyi, Amerika’da yaşayan bazı bireylerin de kullandığı bilinmektedir. Arayüz hususunda Twitch platformunun anısı biçimde olan bir DLive bağış yapma hususunu ise oyuna döndürmüş bir şekildedir. Yani basit bir biçimde söylenmesi gerekirse yayıncılara limonlar hediye ederek sizler de bağış yapmış oluyorsunuz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!