Yayın Uygulamaları

Bigo Live’den Nasıl Para Kazanılır?

Bigo Live’den Nasıl Para Kazanılır?
Bigo Live’den Nasıl Para Kazanılır?

Bigo Live üzerinden para kazanılıyor mu sorusuna yayıncılık yapmayı isteyen her bireyin merak ettiği sorular içerisindedir. Bigo Live ise elbette diğer yayın platformlarında olduğu gibi bünyesi içerisinde yer alan yayıncılarına para kazandırabilen bir platformdur. NimoTV, Twitch ya da Dlive gibi platformların haricinde daha çok muhabbet chatting kategorisi içerisinde yayıncısını bulundurmaktadır. Bigo Live farklı farklı para kazanma tercihleriyle gelir kapısı oluşturabiliyor. Bigo Live üzerinden para kazanma teknikleri ise oldukça fazladır. Bigo Live üzerinden nasıl para kazanılır? Bigo Live üzerinden para kazanılıyor mu? Gelin sizlere bunlardan bahsedelim.

Yayıncı – Ajans Olarak Para Kazanma

Bigo Live üzerinden para kazanmak adına belirli olan bazı yöntemler vardır. Ancak sizler için en fazla gelir getirebilen yöntemi ilk başta yazmak istedim. Bigo Live üzerinde anlaşmalı yayıncılık yaparak sözleşmeli bir yayıncı olabilirsiniz. Böylece sözleşme üzerinden yer alan aylık saatin kotası doldurularak maaşlı bir birey gibi belirli maaş alabilirsiniz. Ancak sözleşmeli bir yayıncı olabilmek adına yayınlarınızın iyi bir izlenme ortalamasına da sahip olması gerekmektedir. Aksi halde Bigo Live tarafından sözleşme alınması çok daha zor olabilir.

Yayını takip eden kitle sayısını arttırabilmek adına sosyal medya hesaplarınız üzerinden yayın linkinizi paylaşabilirsiniz. Bununla beraber takipçilerinizi de yayınızın içerisine dahil edebilirsiniz. İyi bir izlenme sayısına sahip olmanız halinde sözleşmeli bir yayıncı olabilmek adına teklifler alabilirsiniz. Bunun haricinde herhangi bir ajans içerisine başvuru yaparak da sözleşmeli bir yayıncı olabilme şansınızı arttırabilirsiniz. Ama ajansa bağlı olarak yapacak olduğunuz yayınlardan, bağlı olmuş olduğunuz ajans da komisyon alacaktır.

Yayın Sırasında Gelen Hediyeleri Nakde Çevirerek Para Kazanma

Bigo Live üzerinden para kazanmayı istiyorsunuz ancak henüz sözleşmeli birer yayıncı olmayabilirsiniz. Bu durumlarda aylık belirli bir maaş alamayacağınızdan dolayı tek gelir kapınız yayınlarınız içerisinde sizlere gönderilecek olan hediyelerdir. Sizlere gönderilecek olan bütün hediyelerin fasulye karşılığı olacaktır. Burada bahsetmek istediğimiz Fasulye ise bir bakıma Bigo Live platformuna ait olan para birimidir. Fasulyeleri biriktirdikten sonra da reel kazanca çevirebilirsiniz. Bigo Live üzerinde 1 Fasul kaç lira diye soracaksanız da tam tutarının söylenilmesi pek de mümkün değildir. Çünkü Bigo Live platformu ödemelerini dolar bazında gerçekleştirmektedir. Kura bağlı olarak ise bu tutar sık sık değişiklik gösterebilir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!