Yayın Uygulamaları

Sosyal Medya Uzmanı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Sosyal Medya Uzmanı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler
Sosyal Medya Uzmanı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Sosyal medya geçtiğimiz 10 sene içerisinde büyük ilerleme göstermeye devam ettikçe sosyal medya uzmanı gibi yeni meslek dalları ortaya çıktı. 

’Sosyal Medya Uzmanı’’ olmak adına bilmeniz gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu yazımız içerisinde başarılı birer sosyal medya uzmanı olabilmek adına gereken adımları teker teker aktaracağız.

Sosyal Medya

Danışmanı Olmanın Avantajları

Sosyal medya uzmanı olmanın sağlamış olduğu avantajların en başında kendi işinizi yapmak gelir. Yani bu iş içerisinde serbest çalışmış olursunuz. Ücret tarifesine, çalışma saatlerine, çalışma yüküne tamamen siz karar verirsiniz. Ayrıca bir şehre ya da bir ofis bağlı kalmak zorunda da değilsinizdir, istediğiniz her yerde çalışabilirsiniz. Özellikle esnek yaşamayı ve gezmeyi seven kişileri adına oldukça çekici bir meslektir, sosyal medya uzmanlığı.

Buna karşın olarak kendi işinize sahip olmanın getirmekte olduğu bazı zorluklar da bulunmaktadır. Sürekli yeni şeyler öğrenmek ve kendinizi geliştirmek durumundasınız. Bir bakıma kendi kariyerlerinizi kendi çabanız ve emeğinizle inşa edersiniz.

Kendi işinizin baş mimarisi olma konusu oldukça karmaşık bir konudur. Elbette kurumsal bir şirket içerisinde çalışmıyor olmanın vermekte olduğu bir özgürlük vardır. Fakat sizlerin de zamanında teslim edilmesi gereken projeleriniz ve müşterileriniz olacaktır.

Kendi İşinin Patronu Olmanın Dezavantajları

Girişimcilik epey romantize edilmekte olan bir alandır. ‘’İstediğim zaman pijamayla çalışırım, istediğim zaman da çalışırım.’’ tarzındaki büyük bir yanlış algı vardır. Girişimcilik belirli başlı özgürlükler sağlamış olsa da gün sonunda girişimci olan kişi de bir tür iş sahibidir. Bu da tam olarak şu konuya denk gelmektedir: Eğer personel çalıştırabilecek bir bütçeniz bulunmuyorsa bütün işleri, ödemeleri, muhasebeyi, reklamı, pazarlamayı, içerik geliştirme konusunu kendi başınıza yapmak durumunda kalırsınız.

Bu sebeple kendi kendinizi motive edebilmek girişimcilik hususunda oldukça büyük bir meziyettir. Kendi işinizin patronu olduktan sonra kendinizi yine siz motive etmek zorundasınız. Eğer bu tarz dezavantajlar size zor gelmeyecekse sosyal medya uzmanı olmak tam olarak sizler için bir iştir. Sizlerde sosyal medya uzmanı olarak aylık ya da yıllık olarak oldukça yüksek rakamlarda gelir elde edebilirsiniz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!