Yayın Uygulamaları

Mankenlik Ajansı Açmak

Mankenlik Ajansı Açmak
Mankenlik Ajansı Açmak

Bir işe sahip olmak istiyorum diyen girişimciler için oldukça iyi seçeneklerden birisi ise mankenlik ajansı açmaktır. Mankenlik ajansı açmak ve ajansınıza kayıt olan potansiyelli insanların reklamını yapmak oldukça kârlı bir kariyer seçimidir. Mankenlik ajansı kurmak hem sizin için hem modelleriniz için finans anlamında benzersiz bir deneyim olacaktır. Başarılı bir mankenlik ajansının nasıl kurulabileceğini ve bu süreci merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Mankenlik Ajansı Nasıl Açılır?

  1. Tecrübe kazanmak için başarılı bir mankenlik ajansından belirli bir süre çalışın. Bu şekilde bu tür işletmelerde işlerin nasıl idare edildiğini ve nasıl yürüdüğünü öğrenebilirsiniz. Yetenekleri hangi şekilde keşfettikleryile ve nasıl iş imkanı bulduklarıyla ilgili bilgiler edinin.
  2. İşletmek istediğiniz ajansın hangi tür olacağına karar verin. Geleneksel ajanslar çoğunlukla 15 ve 35 yaş aralığındaki yetenekli erkek ve kadınlarla çalışır. Büyük beden modeller, 40 yaşının üstü modeller veyahut etnik modeller ile çalışmakta olan daha uzman ajanslar da vardır.
  3. Başlamak için size gerekecek olan bütün harcamaları liste yapmaya çalışın. Ekipman, internet erişimi, mobilyalar, kamu giderleri, fotoğrafçı, pazarlama, aylık kira bedeli ve tadilat masrafları gibi masraflarınızı hesaplayın.
  4. Sağlam bir iş planı hazırlamayı ilk sırada tutun. İş planınız sizin izlemeniz gereken yolu gösterir ve başvuracağınız kredilerde kullanılır. İnternetten çeşitli sitelerde düşük fiyata iş planı şablonu bulabilirsiniz. İş planınız mankenlerden ve müşterilerden hangi miktarda ücret alacağınızı da kapsamalıdır.

İş Planınızı Uygulamaya Koyun

  1. Ticari amaçla kurulmuş bankalar aracılığıyla kredi elde edin. Yeterli sermayeniz yoksa mankenlik ajansı kurmak için kredi başvurusunda bulunmanız gerekir.
  2. Mankenlik ajansınızı kurabileceğiniz bir yer bulun. Potansiyeli olan müşterilerin ve hedeflediğiniz model profiline kolayca ulaşabileceğiniz bir konum bulun. Bu konuda yardım alabileceğiniz emlak acenteleri bulunmakta. Emlakçılar kafanızda oluşan özelliklere ve fiyat aralıklarına uygun konumları sizler adına araştırıp, size sunacaktır.
  3. Mankenlik ajansı kurmak ve en başarılı şekilde yönetmek için gerekli ruhsat ve izinleri almanız gerekmektedir. Bunun için belediyeniz ile irtibata geçiniz. Ayrıca vergi dairenize de başvurup vergi işlemleriyle de ilgilenmeniz gerekmekte.
//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!