Yayın Uygulamaları

Youtube Üzerinden Nasıl Para Kazanmaya Başlanır?

Youtube Üzerinden Nasıl Para Kazanmaya Başlanır?
Youtube Üzerinden Nasıl Para Kazanmaya Başlanır?

YouTube platformu içerisine her geçen gün binlerce yeni içerik üreticisi katılmaktadır. Bu içerik üreticilerin bir kısmı başarılı olurken, çok büyük bir çoğunluğu ise başarısız olmaktadır. Başarısız olan kitle bir avuç kadar video yayınladıktan sonra kendileri sırra kadem basıyor. Peki ünlü olan içerik üreticilerini genel kitleden ayıran konu nedir?

Kitle sadakati, marka bilinirliği ve yüksek kaliteli içerik…

Girişimci bir kişiliğe sahipseniz, bu formüle çoktan aşinasınızdır. Bundan dolayı da kitlenize değerli herhangi bir şey sunmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur.

Girişimci olarak belli başlı kavramlara hakim olmalısınız. Bu durumda sizlere hiç vakit kaybetmeden YouTube üzerinde nasıl para kazanmaya başlanır hakkında adımlardan bahsedelim.

Nişinizi bulun

YouTube üzerinde 31 milyondan daha fazla kanal bulunmaktadır. Bütün bu karmaşıklık içerisinde görünmez bir halde olmanız işten bile değildir. Bu sebepten dolayı YouTube platformu üzerinde para kazanabilmek istiyorsanız, ilk olarak bir nişe ihtiyacınız var. En popüler nişler içerisinde; oyun, güzellik, vloglar, DIY ve ürün incelemeleri yer alır. 

Çocuk ve eğitici videolarının bile platform içerisinde önemli bir yeri vardır. Ancak bu saydıklarımız içerisinde başka bir tercihiniz varsa bile, konunuz hakkında bir talep olup olmadığını araştırın. Sonuçta, sadece 20 kişi tarafından videolarınız izlenirse, YouTube üzerinden para kazanamazsınız.

Bir kanal kurun

YouTube platformu üzerinde bir kanalınız olmadığı sürece para kazanamazsınız. Bu yüzden dolayı da bir kanal sahibi olmalısınız.

YouTube platformuna kayıt olmak ve içerisinde bir kanal oluşturmak tamamen ücretsizdir. Hesabınızı etkinleştirdikten sonra ise anında içerik yüklemeye başlayabilirsiniz.

Kitlenizi büyütün

YouTube platformunda her geçen gün milyarca görüntülenme yapıldığı bilinse de, herkesin yüklemiş olduğunuz videolara akın edeceğini varsaymanız doğru olmayacaktır. İzlenme sayınızın artması adına sadık birer takipçi kitlesi oluşturmanız gerekmektedir.

Kitlenizi koruyun

Kitlenizi elinizde tutmak adına haftada en az birkaç tane yüksek kaliteli videolar yüklenmesi gerekmektedir. En önemlisi, takipçileriniz ile beraber sürekli irtibat halinde olmalısınız. Bunu, takipçilerinizin yorumlarına geri dönüş sağlayarak, videolarınız içerisinde aktif takip takipçileri tanıyarak yapabilirsiniz. Ayrıca sadece abone olan kişilere hediyelere vererek de yapabilirsiniz. Kitleniz size ne kadar çok bağlı hisseder, kanalınız için o kadar etkileşimde kalırlar.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!