Yayın Uygulamaları

Ajans Kurulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ajans Kurulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ajans Kurulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişiler merak ya da iş olarak ajans kurmayı amaçlamaktadır. Ancak ajans açmak veya kurmak o kadar kolay bir iş değildir. İlk olarak ajans kurulurken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar ise aşağıdaki gibidir.

Eşsiz Olduğunuz Hizmeti Belirleyin

Birçok kişi bir ajans üzerinde işe başlar. Daha sonrasında ise o ajansı bırakarak farklı bir başka işe geçebilir. Ancak bir ‘’ajans’’ işini başlatmak, bir ‘’mağaza’’ açtıklarını iddia eden bir perakendeci gibidir. Hiç kimse yalnızca bir ‘’mağaza’’ açmaz. Bir perakendeci, genel olarak kendine ait bir uzmanlık alanı belirler. Bunlar kitaplar, ayakkabılar, kıyafetler, oyuncaklar ve makyaj malzemeleri olabilir. Daha sonrasında ise kendilerini bir niş içerisinde konumlandırır. Yani çocuk kitapları, kadın ayakkabıları, eğitici oyuncaklar, erkek kıyafetleri gibi.

İlk Olarak Bu Üç Rolü Dikkate Alın

Bir ajansa başlarken, ilk olarak üç işe alım hızınızın oldukça yüksek bir şekilde gelmesi gerekmektedir. Her işe alım süreci sizi serbest bırakmalıdır. Böylece sadece iş yapmamakla beraber dışarı çıkarak hizmetlerinizi de satabilirsiniz. Ekibinizi genişletmek ve ajansınızı büyütmek adına çok daha fazla sayıda müşteriyle anlaşma yapmalısınız.

Proje bazlı, Uzun Dönem ve Ucuz Çalışan, Stajyer’den Kaçının 

Ajansınızı açmadan önce freelance şeklinde çalıştıysanız, muhtemelen elinize gelen bütün projelerin her yönlerini kontrol etmeye alışıksınızdır. Bu durum ise kırılması oldukça zor olan bir alışkanlık olabilir. Artık ajans sahibi olduğunuza göre, otonom, operasyonel işlerle ilgilenmek adına bir junior işe alabilir ve müşterileri kendiniz yönetmeye devam edebilirsiniz. Bu kararı vermeden önce ise, inşa etmeyi amaçladığınız ajansın türü konusunda büyük resmi iyi düşünün.

Süreç Akışı ve Sistem Oluşturun

Süreçler ve sistemler beklentileri belirler, liderlik sağlar. Her eylemin mikro yönetilmesine gerek kalınmadan yaptığınız işlerin tutarlılığını sağlar. Başarılı olmak adına takımınızı güçlendirmeniz gerekmektedir. Ajansınızı başarılı bir biçimde genişletmek adına tanımlı sistemler ve uygun süreç gereklidir.

Süreçler ve sistemler tarif gibidir. Bir fast food zinciri oluşumunun inşasında iseniz, işleri aşçıların istedikleri şeklinde yapmalarına izin vermelisiniz. Takip etmek adına kesinlikler sıkı bir tarif vardır. Bu yüzden dolayı da müşteri her defasında beklentisinin karşılığını alır. Sonuç olarak, müşteri beklentilerinin yönetilmesi başarılı her ajansın merkez noktasında yer alır.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!