Yayın Uygulamaları

Sohbet operatörlüğü nedir?

Sohbet operatörlüğü nedir?
Sohbet operatörlüğü nedir?

İnternet ortamı üzerinde para kazanma fırsatı işlerinden olan sohbet operatörlüğü, dünya üzerinde olduğu gibi ülkemiz içerisinde de oldukça ilgi görmektedir. Ayrıca sohbet operatörlüğü güvenilir ve kazançlı bir iş kolu haline de gelmiştir. Global internet dünyasında erotik muhabbet amaçlı ‘’adult webcam modelin’’ isimli ( yetişkin içerikli webcam modelliği ) ile karıştırılmaması gerekmektedir. Ülkemizde müstehcen bir görüntü yayınının yapılması yasaktır. Sohbet operatörlerinin içerik alanı ise yalnızca sohbetle sınırlandırılmıştır.

‘’Genel Oda’’ olarak nitelendirilen, bütün kullanıcılara açık alanlarda yetişkin içerikli ve müstehcen görüntü vermek hesaplarınızın kapatılmasına sebep olur. Ayrıca suç unsuru içeren yazışmalarda ahlak dışında bulunduğundan dolayı hesabınızın kapatılmasına sebep olabilir. Ülkemizde sohbet operatörleri yalnızca sohbet amaçları olarak çalışmaktadır. Kimlik bilgilerinin gizliliği ise ön plandadır.

Sohbet operatörlüğü Sistemi Nasıl Çalışıyor?

İşi basit şekilde tanımlamak gerekiyorsa sohbet operatörleri, bir site içerisine kayıt olduktan sonra, site aracılığıyla yaptıkları sohbet kadar para kazanırlar. Gerek tam zamanlı çalışanlara, gerekse ek iş olarak çalışan kişiler oldukça iyi bir gelir kaynağı olmaktadır. Sohbet operatörlüğü için ihtiyacınız olan şeyler ise bir internet bağlantısı ve web kamerası olan bilgisayarlardır.

Sitedeki üyeleri, sohbet operatörleri ile muhabbet edebilmek adına sohbet süresi satın alırlar. ( 60 dakika, 30 dakika gibi ) Sohbet operatörü, üyeyle sohbete başlamış olduğu zamandan itibaren her dakika, kazanç şeklinde sayacına eklenir. Dilediği zaman ise sohbeti terk eden sohbet operatörünün kazancı ise özel odada üye ile ne kadar vakit geçirdiği üzerinden hesaplanır.

Sohbet operatörleri ne kadar kazanıyor?

Sohbet operatörlerinin geliri tamamen kişileri kendi çalışma performanslarına bağlıdır. Özel oda içerisinde üye ile birlikte sohbet ederken 36 TL lik bir geliri her 60 dakikada kazanabilir. Kısaca bir saatlik gelir de 36 TL’ye tekabül etmektedir. Örneğin günde 6 saat, haftada 5 gün site üzerinden vakit geçirmekte olan sohbet operatörü, haftalık 1080 TL kazanç elde eder. Kulaktan kulağa duymakta olduğunuz ‘’Hafta 2 bin lira kazanan kişiler varmış’’ söylentileri kesinlikle gerçektir. Bu söylentiler tamamen gerçek olmakla beraber dedikodudan ibaret değildir. Bu işi tam zamanlı bir şekilde yapan kişiler, haftada 5-6 gün, günde 10-12 saat çalışabilirler. Bu kişilerin ise haftalık kazançları yaklaşık olarak 2 bin TL’nin üzerindedir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!