Yayın Uygulamaları

Canlı Yayın Yapmanın Püf Noktaları

Canlı Yayın Yapmanın Püf Noktaları
Canlı Yayın Yapmanın Püf Noktaları

Canlı yayın yapmak geleceğimizin mesleği arasına şimdiden girmiş durumda. Geleceğin mesleği denilmesindeki sebep şu anda yayıncı sayısı oldukça az durumda.

Canlı yayın yaparak para kazanmak birçok kişinin hayalini süslemektedir. Fakat bu işe oldukça yatırım yapmasına rağmen izlenmeyen, bir yerlere gelemeyen insanlar da bulunmaktadır. Her ne kadar yayıncı sayısında kullanıcı miktarına göre bir eksiklik olsa da herkes yayın açarak güzel izlenmeler elde edemiyor. Bu yüzden bu yazımızda sizlere canlı yayın yapmanın püf noktalarını anlatacağız. İşte canlı yayın yapmanın püf noktaları

Kameralı yayın açmak

Kamerasız yayın yaparak ünlü olan çok az kişi vardır. Kamera açmamasına rağmen bir yayıncı izleniyorsa muhtemelen sohbetinden çok yeteneği izleniyordur. Bu yüzden kamera açmak bu konularda oldukça önemlidir. Eğer yeteneğiniz varsa bile kamera açmak sizi yayıncılık hayatınızda 1-0 önde başlatacaktır.

Düzenli bir şekilde yayın yapmak

Yayıncılık kariyerinize başladığınızda hemen 2-3 günde veya 2-3 hafta içerisinde binlerce izlenmeyi bekliyor olabilirsiniz. Fakat bu hemen herkese olacak bir şey değildir. Örnek vermek gerekirse “Anna Deniz” yayıncı nickliye bilinen yayıncı instagrama bir postunun düşmesi üzerine oldukça izlenmeye başlandı. Yani burada diğer madde ile birlikte pekiştireceğimiz düzenli yayınları yapmak oldukça önemli.

Canlı yayınlarınızı destekleyici hesaplar bulmalısınız.

Canlı yayın yapmanın püf noktaları arasında en önemli gördüğümüz konulardan bir tanesi de budur. Canlı yayınlarınızdaki şık hareketleri veya bunların haricindeki hareketleri Youtube, Instagram gibi platformlarda paylaşabilirsiniz. İzleyen sayısının artması açısından canlı yayınınızı destekleyecek platformlarda da paylaşımlar yapmanız gerekiyor. Özellikle YouTube bu konuda size ekstra bir alan kazandırmaktadır. Yaptığınız yayınları videolarınızda tanıtarak Türkiye ve dünya üzerinde en çok kullanılan uygulamadan kitle çekmelisiniz.

Sağlam bir yayın ortamınız olması gerekmektedir.

Canlı yayınınız sırasında herhangi bir aksaklık olmaması açısından oldukça önemlidir. Sağlam bir yayın ortamı nasıl olur?:

  • Gürültüden uzak.
  • İnternet altyapısı uygun.
  • Yayın esnasında donmayan bir bilgisayar veya telefon.

Bu materyaller canlı yayınınızın kaliteli olması açısından oldukça önemlidir. Yayınınıza giren birisi sürekli donmuş bir ekrana denk geliyorsa fazla olmadan yayınından çıkacaktır.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!