Yayın Uygulamaları

Canlı Yayında Yapılabilecek Aktiviteler

Canlı Yayında Yapılabilecek Aktiviteler
Canlı Yayında Yapılabilecek Aktiviteler

Canlı yayın yapmayı planlayan kişiler veya uzun süredir içerik üreten kişiler yeni içerikler ile izleyicilerin karşısına çıkmak isteyebilirler. 

Canlı yayınlarda izleyicilere yeni içerikler sunmak sürekli olarak gelişmek, bir yayıncının yapması gereken işlemler arasında yer almaktadır. Bu izleyici kitlesini önemsediğinizi gösteren en büyük kriterdir. Peki canlı yayında yapılabilecek aktiviteler nelerdir?

Standart olarak genellikle yayınlarda oyun oynama, sohbet etme ve şarkı söyleme gibi sıradan birçok içerik bulunmaktadır. Tabiki bu içerikler de oldukça izleyici kitlesine ulaşmaktadır fakat yayıncı ara sıra yeni planlarla da seyircisinin önüne çıkmalıdır. Canlı yayında yapabileceğiniz aktiviteler

Seyirci ile birlikte aktiviteler yapabilirsiniz.

Ek olarak seyircilerin ile ilgili projeler üretebilirsiniz. Örnek olarak bir oyun yayıncısı iseniz seyirciler arasından birilerini seçerek onlarla oynayabilirsiniz. Yayınınızı sohbet ederek geçiriyorsanız birilerini konuk alabilir veya yine seyircilerinden birini konuk alabilirsiniz.

Değişik içerikler ile seyircinin karşısına çıkabilirsiniz.

Sürekli aynı oyunu oynuyorsanız 1 günlük ara verip başka bir oyunda vakit geçirebilirsiniz. Hem o oyunun kitlesinden de kişilere erişebilir ve sohbetini sevmesi durumunda sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra izleyicilerin en çok sevdiği içeriklerden korku oyunlarını oynayabilirsiniz. Ürettiğiniz içerikler diğer tarzda ise yani sohbet veya başka türlü ise de değişik bir konsept bulup sohbet yayını yapabilirsiniz. Örnek olarak bir soru cevap yayını yapabilirsiniz.

İçeriklerinize ek değerler katabilirsiniz.

Bunun en basit örneğini yine oyun yayınları arasından verebiliriz. CS:GO oyunundan Valoranta geçilmesi ile birlikte Valorant yayıncıları Soundpad uygulamasını kullanarak komik içerikler üretmiştir. Bu tarz yayında ufak fakat ek değer katacak içerikler ekleyebilirsiniz.

Diğer yayıncıların deneyimlerini yayınlarınıza adapte edebilirsiniz.

Sürekli sohbet yayını yapan birisi iseniz oyuncu kitlesinden de kendinize çekmek için haftanın 1 günü oyun oynamaya başlayabilirsiniz. Bunu genellikle çoğu oyun ve sohbet yayıncısı aralarında gidecek şekilde yapmaktadır. Siz buna daha güzel bir konsept bulup yayınlarınıza uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra seyircilerin arasında yarışmalar düzenlemekte yine sadece belirli yayıncıların yaptığı bir konsept. Bunu uygulamak yeteneğini gösterecek kişinin arkadaşlarını çağırmasına ve arkadaşlarının da sizi keşfetmesini sağlayacak.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!