Yayın Uygulamaları

Modellik Başvuru

Modellik Başvuru
Modellik Başvuru

Bir ürünün tanıtımında poz veren kişilere ( modellere ) foto model denir. Mankenler ise sonbahar-kış ve ilkbahar-yaz kreasyonlarının sergileneceği defileler içerisinde görev alır. Bunun dışında bikini ve güzel sanatlar modelliği yapılması da mümkündür. Modellik başvurusu nasıl yapılır, nasıl model olunur, model olmak için gerekli olan şeyler nelerdir? sorularının cevabını yazımız içerisinde vereceğiz.

Günümüz içerisinde pek çok ajans insanlara özel olarak mankenlik eğitimi vermektedir. Bu eğitimlerin süresi yaklaşık olarak 4 ile 6 hafta arasında değişiklik gösterir. Poz verme ve yürüme gibi derslerin gösterildiği eğitimlerin sonunda ise kişiye sertifika verilir. Bu sertfiki kullanılarak farklı ajanslara başvurulur. Her ajansın kadın ve erkek mankenlerinin resimlerinden oluşan bir kataloğu ve web sitesi bulunmaktadır. Manken katalog seçimlerine katılım sağlayan kişilerin projelerdeki şansı daha yüksektir. Birçok kurum katalogları inceleyerek beraber çalışacağı kadın ve erkek modelleri seçer. Dünya ve Türkiye genelinde yapılan güzellik yarışmalarına katılım sağlayarak da model olunabilmektedir. Her yarışmanın ise kriterleri birbirinden farklıdır. Başvuruları kriterleri sağlayan kişiler yapmalıdır.

Modellik Nedir?

Giysilerin, çeşitli mekanların ve ürünlerin tanıtımı adına poz veren insanlara model denmektedir. Model olmak için gerekli olan şartlar kadınlarda ve erkeklerde farklılıklar göstermektedir.

 Erkeklerde aranan en önemli kriter kişinin boyunun 1.80’in üzerinde olması dikkate alınmaktadır. Kadınların boy konusu ise en az 1.70 ile 1.75 arasında olmalıdır. 

‘’ Büyük Beden Modelliği ‘’ içinde ise bu kriterler dikkate alınmamakla beraber söz bile değildir. XL ve üzerindeki kıyafetlerin tanıtımında kilo ve boy uyumu aranmaz. Büyük beden modelliğini kişinin yapması için poz verme yeteneğinin olması yeterlidir.

Gerekli olan bütün kriter ve koşullar yerine getirildikten sonra isteyen herkes model olabilmektedir. Ancak yine de bazı ajanslar tarafından seçilmesi gerekmektedir.

Model Ne İş Yapar?

Modellerin birden fazla işi bulunmaktadır. Bu işler arasında;

  • Defilelerde modacılar tarafından tasarlanan aksesuar ve kıyafetleri sergiler.
  • Reklam ve klip projelerinde yer alır.
  • Bikini ve iç çamaşırı çekimlerine katılır.
  • Katalog, afiş ve poster çekimlerine katılır.
  • Çeşitli aksesuarları tanıtmak adına dergilere ve gazetelere poz verir.
//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!