Yayın Uygulamaları

Para Kazandıran Canlı Yayın Uygulamalar

Show Yaparak Para Kazan
Show Yaparak Para Kazan

Yayıncılık 2021 yılı ile beraber en çok merak edilen ve tercih edilen meslek grupları arasında yer almaktadır. Durum böyle olunca canlı yayın yapabileceğiniz uygulamaların sayısı da gün geçtikçe artmaya başladı. Sizlere bu yazımızda yayıncıların en çok tercih ettikleri uygulamaları anlatmaya çalışacağız. 

Canlı yayınlarda para kazanmak için büyük yatırımlar yapmanıza gerek yoktur. İhtiyacınız olan tek şey kamerası iyi olan bir telefon. Telefonunuz üzerinden canlı yayınlar açıp para kazanabilirsiniz. Bigo Live, Livu gibi uygulamalar tamamen telefonlarda canlı yayın yapmanıza olanak sağlayan uygulamalardır. 

Özellikle son yıllarda Youtube üzerinde video paylaşan kişiler yayın açmaya başlamasıyla yayıncılık ve yayın yapma terimleri hayatımızın bir parçası haline geldi. Yayıncılar tam olarak ne yapıyor? Yayıncılar aslında youtube videolarından da aşina olduğumuz içeriklerini performanslarını canlı yayında insanlara sunuyor. Bu canlı yayınların konusu kimi zaman oyun kimi zaman şarkı oluyor. Son birkaç sene içerisinde sektörde bir iki platform haricinde canlı yayın yapabileceğiniz bir platform bulunmuyordu. Şimdi piyasada birçok uygulama bulunmaktadır

1-) Bigo Live

Birçok kişi tarafından sevilerek kullanılan canlı yayın uygulamaların başında Bigo Live uygulaması gelmektedir. Bigo Live uygulaması insanlarla tanışma, kaynaşma ve sohbet etme imkanı siz değerli kullanıcılarına sağlar. Sosyalleşmek için kurulan bu uygulama birçok kişi bu platformda yayınlanan canlı yayınlarla birbiriyle tanışma imkan buldu. Uygulama içerisinde yapacakları canlı yayınlarla kitleleri ile iletişim kuran kullanıcıların bazıları bu uygulama sayesinde çok ciddi ücretler kazandı. 

Bigo Live uygulamasından canlı yayın açarak para kazanmak mümkündür. Canlı yayın uygulamalarında para kazanma sistemi genellikle bağış sistemidir. Bu uygulamada da kullanıcılar beğendikleri izleyicilerin yayınlarına çeşitli hediyeler yollamaktadır. Yayıncılar aldıkları hediye kadar para kazanmış olurlar.

Bigo Live Para Kazanma

Bu uygulamadan para kazanmak için bazı şartları yerine getirmek gereklidir. Bu şartlara geçmeden önce farklı yollardan uygulama içinde para kazanılabilir aylık ve haftalık olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Haftalık uygulama içerisinde belirtilen görevleri yaparak, para kazanma miktarınızı artırabilirsiniz. Bu görevler para kazanma açısından pek etki etmese de, yayın yapma görevleri olduğundan dolayı takipçi sayınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır. Aylık görevlerde ise Bigo Live uygulaması sizlere bir miktar belirleyecektir. Örneğin, ayda 20 gün boyunca günde 2 saat yayın yap şeklinde. Yayın saatlerinizi belirtilen miktarlarda yaptığınız takdirde fasulye kazanmış olacaksınız bu kazandığınız fasulyeleri nakite çevirip hesabınıza çekebilirsiniz. 

2-) Livu 

LivU uygulaması dünya çapında kullanılan bir diğer canlı yayın uygulamasıdır. Görüntülü görüşmeler de yapılabilen uygulama geliştiricisi Clash Arts HK Limited’dir. Dünya genelinde 20 milyondan fazla kullanılan Livu programı Türkiye’de de son haftalarca oldukça yaygın olmaya başlamıştır.

Livu canlı yayın platformuna yayıncılar yeni yeni geçmeye başladılar fakat izleyici kitlesi bulmak diğer platformlara göre biraz zor. Yayıncı olarak Livu mobil uygulamasını kullanabilir ve para kazanabilirsiniz. Özellikle yerli ve yabancı birçok kitle edindikten sonra haftalık düzenli yayınlar yaparak ve bir ajans bularak güzel miktarlar kazanabilirsiniz. Uygulamanın içerisinde videolarda gördüğünüz snapchat filtreleri ile yayın yapma özelliği de mevcuttur.

Gelelim uygulamanın ne kadar kazandırdığına; uygulamayı kullanarak her hafta sizlere belirtilen sürede yayın açarsanız en az 27$ kazanırsınız. Haftalık süre kotanıza ulaştığınızda ve çeşitli hediyeleri topladığınızda ödülleriniz yükselecektir. Uygulama içerisinde Türk yayıncılar arasında aylık 27$ – 490$ arası kazançlar sağlanmaktadır.

Livu Avantajları Nelerdir

LivU uygulaması tüm akıllı telefon markalarının uygulama marketlerinde yer edindiğinden kolayca indirebilirsiniz. Uygulama cep telefonlarına indiğinden dolayı kolayca istediğiniz yerde canlı yayın açabileceksiniz. Uygulama içerisinde kazandığınız paralar 1 ay bekleme olmadan direk haftasında hesabınıza yatırılır. Yayıncıların gelirleri sabit değildir kullanım oranlarına bağlı olarak kazandıkları para artıp azalabilir. Başınızda biri olmadığından kendi işinizi patronu olursunuz.

3-) Glow

Glow görüntülü sohbetler ve canlı yayınlar yapabileceğiniz bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde yeni insanlarla tanışabilirsiniz. İnsanların Glow uygulamasını tercih etmelerindeki en büyük sebeplerden biri uygulama içerisinde yer alan turuncu arama butonuna tıklayarak anında eşleşme bulmalarıdır. Uygulama içerisinde canlı yayınlar yaparak para kazanabilirsiniz.

Uygulama içerisinde Premium seçeneğiyle Glow’a sınırsız bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Bu uygulamada yayıncılar gönderilen hediyeler ile para kazanmaktadır.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!