Yayın Uygulamaları

Oyunculuk Başvurusu Nasıl Yapılır?

Oyunculuk Başvurusu Nasıl Yapılır?
Oyunculuk Başvurusu Nasıl Yapılır?

Oyunculuk başvurusu nasıl yapılır? Oyunculuk için başvuru yapmadan önce kendinize bazı sorular sormanız gerekmektedir. Bu sorulara verdiğiniz cevaplar doğrultusunda doğru adımlar atmanız gerekmektedir. Tüm bunları öğrenmek için başvuru yapmadan önce bu yazıyı okuyorsanız çok şanslısınız demektir.

Hiçbir bilgi birikimine sahip olmadan bir anlık heves ve tutku ile yapılan başvurular çoğunlukla hüsran ile sonuçlanacaktır. Öncelikle aynaya bakıp kendinize bazı sorular sormalısınız. Oyunculuğu bir hobi olarak mı yapmak istiyorsunuz? Yoksa oyunuluğu ana meslek olarak mı yapmak istiyorsunuz.  Bu iki sorunun cevapları doğrultusunda izlemeniz gereken yolları size söyleyelim. Eğer oyunculuğu hobi olarak yapmak istiyorsanız başvuru yapmanız gereken yer oyunculuk ajansları değil figürasyon ajanslarıdır. Figürasyon ajanslarında düşük bütçeli oyunculuk yaparsınız.  Ancak figürasyon ajanslarında seçilme ihtimaliniz daha fazladır. Peki doğru figürasyon ajansı nasıl bulunur bundan bahsedelim.

Doğru Ajansı Seçmek

Film ve dizilerin bitiş jeneriklerindeki akan yazılarda geçen ajans isimlerini not alarak bu ajanslara başvuru yapabilirsiniz. Bazı dizi filmlerde menajerlik ajanslarının isimleri de akan yazılar kısmına koyulur. Ancak bu işi hobi olarak yapmak istiyorsanız bu ajanslara başvurmamalısınız. Menajerlik ajansları sizin hobi olarak oyunculuk yapma talebinize cevap veremezler. 

Ancak oyunculuk mesleğini ana meslek olarak yapmak istiyorum ve oyunculuk başvurusu nasıl yapılır diyorsanız burayı dikkatlice okumalısınız. Sizin daha önce bir oyunculuk tecrübeniz yoksa piyasada no name olarak adlandırılırsınız. Profesyonel olarak çalışan ajanslar no name isimlere pek vakit ayırmak istemezler. Hem oyuncunun önünde uzun bir yol vardır. Hem de gerçekleştirilecek işlemler çok külfetlidir. Bundan dolayı piyasa içerisinde no name oyuncu çıkartan profesyonel ajans sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Oyunculuk Başvurusu Nereden Yapılmalı?

Oyunculuk başvurusu nasıl yapılır sorusundan önce nereden yapılacağı daha önemlidir. Öncelikle oyunculuk başvuruları internet ortamında online bir şekilde yapılmalıdır. Başvuru formlarında yer alan bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Yüz hatlarınızın net olarak belli olduğu bir fotoğraf ile başvuru yapmalısınız. Güneş gözlüğü ve şapka kullandığınız fotoğraflardan mümkün mertebe uzak durmalısınız. Güneş gözlüğü ve şapka bazı anlarda çok yanıltıcı olabilir.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!