Yayın Uygulamaları

Mobil Uygulama Nasıl Geliştirilir?

Mobil Uygulama Nasıl Geliştirilir?
Mobil Uygulama Nasıl Geliştirilir?

Aklınızda harika bir mobil uygulama düşüncesi var fakat bunu nasıl hayata geçirebileceğinizi bilmiyorsunuz. En makul fikir, profesyonel olan bir yazılımcı ile anlaşarak uygulamayı onunla beraber geliştirmek gibi gelebilir. Ya da çok daha büyük bir risk alarak mobil uygulamanızı bizzat siz geliştirebilirsiniz.

Günümüzde onlarca çeşitte mobil uygulama programı bulunmaktadır. Yani mobil uygulama geliştirmek adına illa bir yazılımcı olmanıza gerek yoktur. Bizde bu yazımız içerisinde aslında tam da bu konuya değiniyoruz. Detaylı bir yazılım bilgisine gerek kalmadan ilk mobil uygulamanız hayata nasıl geçirebileceğiniz adım adım anlatıyoruz. Gelin şimdi, hep beraber mobil uygulama geliştirmek için bazı adımlardan bahsedelim.

Mobil Uygulama Hayata Nasıl Geçirilir?

Mobil uygulamanızı hayata geçirebilmek adına bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler ise aşağıdaki şekildeki gibidir:

1. Hedefinizi Belirleyin

İlk olarak bilgisayarınızın başına geçmeden hemen önce eliniz kalem kağıt alın. Bu mobil uygulamanızın tam olarak hangi amaç için hizmet edeceğini yazın. Şu soruları kendi kendinize cevaplamaya çalışın:

  • Kullanıcıları uygulamayı neden kullansın?
  • Bu uygulama ile beraber neyi başarmayı amaçlıyorum?
  • Uygulamayı nasıl pazarlayacağım?
  • Bu uygulama hangi sorunlara çözüm sunacak?
  • Bu uygulama insan yaşamlarını ne şekilde kolaylaştıracak?

Hangi sektör üzerinde faaliyet göstermeniz farketmeksizin, eğer belli ve net hedefleriniz yoksa genel olarak başarılı olma ihtimaliniz oldukça düşüktür. Net bir vizyon sahibi olmamanız sizi ve beraber çalıştığınız insanları büyük bir hüsrana uğratır. Yani her şeyden önce ilk olarak neyi hedeflediğini ortaya koyun.

2. Beyin Fırtınası Yapın

Yine bilgisayar başına geçmenize hiç gerek yok. Kağıt ve kalemle beraber çalışmaya devam. Yukarıda yer alan sorulara verdiğiniz cevaplara göre bir taslak hazırlayın. Yani sözlü olan cevaplarınızı görselleştirmeye çalışın. Uygulamanızın gelir modelinin nasıl olacağı, ücretsiz mi olacak, yoksa reklam mı vereceksiniz veya ücretli bir uygulama mı olacak.

3. Sağlam Bir Araştırma Yapın

Bu esnada bilgisayar başına geçebilirsiniz. Yapmanız gereken sizlerin mobil uygulama fikrine benzer olan diğer uygulamaları detaylı bir şekilde analiz etmek… Fikrinizin oldukça özgün olduğunu düşünebilirisiniz, fakat sizin fikrinizde daha önce birileri kötü ya da iyi denemeler yapmıştır.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!