Yayın Uygulamaları

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Nedir? Nasıl Yapılır?

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Nedir? Nasıl Yapılır?
Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Nedir? Nasıl Yapılır?

Sabahın köründe uyandınız. Arap saçına dönmüş olan bir trafik içerisinde her biri yarı uyur biçimdeki çalışanlarla beraber kalabalık sokaklardan geçmeye çalışarak ofisinize ulaşın. Sonrasında ise bütün gün e-postalardan e-postalara koşun, her bir e-posta içerisinde beyniniz daha da çok uyuşsun. Ta ki saatler beş civarını göstererek özgürlüğünüze yeniden kavuşuncaya dek. Kulağa oldukça korkunç geliyor değil mi? 

Peki sizlerde birkaç kuruş kazanalım diye çetin olan bu mücadelenin monotonluğu içerisinde şuurunuzu kaybetmeye uğraşmayın. Bunu yerine istediğiniz yerde, istediğiniz zaman, hatta uyurken bile para kazanmanın mümkün olduğunu söylesek?

Satış ortaklığı sisteminin perde arkasında ise tam olarak  bu düşünce vardır. Diğer bir adıyla Affiliate marketing, kayda değer çevrimiçi bir kazanç elde etmek ve satışları arttırmak adına kullanılabileceğiniz popüler pazarlama tekniğidir. Son zamanlarda geleneksel olan pazarlama metotlarından uzaklaşmaya yönelik birtakım yaklaşımlarda dünyanın kapılarını aralamıştır. Bu yeni yaklaşımlar hem affiliate pazarlamacıları hem de markalar adına bu kapıları aralamıştır. Yazımız içerisinde kapsamlı bir rehber hazırladık. Hemen başlayalım.

Satış Ortaklığı Nedir?

Pasif gelir konusunda internet üzerindeki en yetkili isimlerinden birisi olan Pat Flynn, Affiliate Marketing’i şöyle tanımlıyor:

Satış ortaklığı, başka şirketlerin ya da insanların ürünlerini pazarlayarak ve tanıtarak komisyon kazanmaktır. Beğendiğiniz bir ürün bulmanız halinde, bu ürün konusunda video çekersiniz, inceleme yazısı yazarsınız ve bu içeriklerin ürününü satış linkine koyabilirsiniz. Buna ek olarak da Wikipedia üzerinde satış ortaklığı 4 çeşitli unsurdan bir süreç şeklinde tanımlanır: Satıcı, satış ortaklığına fırsat sunan platform, müşteri ve satış ortağıdır.

Satıcı/Üretici

Ürünün satıcısı, imalatçısı; perakendeci, üretici firma… Bir firma ya da ürünü üretir. Milyar dolarlık bir şirket satıcı olabilir, tek bir kişi satıcı da olabilir. Bu firma ya da kişinin ürünü bizzat olarak üretmesi şart da değildir. Ürünü satmak yeterlidir.

Satış ortaklığı platformu

Dünyanın en büyük Affiliate marketing programı Amazon şirketine aittir. Zaten affiliate marketing dendiği zaman akla gelen ilk firma Amazon şirketidir. Amazon şirketinin satış programı aracılığıyla tek bir ürünün de satın alınmasına aracılık etmektedir. Böylece 5 dolar kazanabilirsiniz, bununla beraber 1000 dolar da kazanabilirsiniz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!