Yayın Uygulamaları

Instagram’dan Para Kazanmak

Instagram’dan Para Kazanmak
Instagram’dan Para Kazanmak

Instagram ilk çıktığı zaman yalnızca fotoğraf ve video temeline dayanan sosyal bir platformdu. Fakat 7 saniyeden oluşan videoların paylaşıldığı Vine uygulamasıyla beraber işlevselliğini daha da çok genişleterek uygulama içerisine 15 saniyelik videolar ekledi.

Eklenen bu yeni özellik ile beraber online olarak para kazanmayı arzulayanlar veya kazananlar işlerini daha iyi şekilde pazarlar hale geldi. Bu makalemiz içerisinde sizlere Instagram üzerinden ürün satmayı, hizmet sunmayı, e-posta listesi genişletme gibi birçok konuya ait bilgilerden bahsedeceğiz. Ayrıca affiliate ürünlerin pazarlamasını ve internet tabanlı seminerlerin de reklamını yapmayı anlatacağız.

Takipçi listenizi genişletin

İlk olarak takipçi listenizi genişleterek bu işe başlayın. Fakat şu konuyu aklınızdan asla çıkarmayın: Instagram sayfanız yer alan video ve görüntülerin tamamının takipçi listenizle uyumlu bir şekilde olması gerekir. Aslına bakılacak olursa aşağıdaki ipuçları da hedef kitlenizle bir uyum içerisinde olmalıdır.

  • Videolar veya görüntüler kullanarak kullanıcıları kendinize çekin. Örneğin e-kitap satım işlemi yapacaksınız kitap kapağının fotoğrafını paylaşın. Eğitim videoları hazırlamayı düşünüyorsanız, bunun için 15 saniyelik videolar paylaşın.
  • Üyelik davetinizde kullanmak adına kişisel bir mesaj hazırlayın. Üye olacak kişilerin e-posta listenizin içerisine neden katılmaları gerektiğini anlatın.
  • Memnun olan bireylerden geri dönüş aldığınız zaman, bu kişilerin geri yanıtlarını kanıt şeklinde kullanıp kullanmayacağını sorun. İzin verdikleri zaman isimlerin ve geri dönüşlerin olduğu bir içerik resmi hazırlayın. Bu resmi de Instagram’da paylaşın.
  • Para kazanmaya başlamak adına kaç takipçiniz olması gerekiyor? Maalesef, bunun net bir cevabı yoktur. Çünkü Instagram platformunda Youtube’da olduğu üzerine para kazanmak için belirli bir sayıya ulaşmanıza gerek yoktur.

Ürünler satarak para kazanmak

İlk olarak dijital ürünler mi yoksa fiziki ürünler mi satacağınız konusuna karar verin. Örneğin bayan kullanıcılarından oluşan bir kitleye sahipseniz kıyafet, kozmetik, sağlık ve takı ürünlerinin satışını yapmayı düşünebilirsiniz. İşte Instagram platformu üzerinden ürün tanıtımı yapmak adına birkaç yol:

Yeni ürününüzün tanıtıcı videolarını ve resimlerini kullanarak bir ön lansman yapın. Yani ürünü kullanıcılara net olarak göstermeyin. İnsanlar arasında yeterli miktarda merak uyandırmayı başardıktan sonra ürünü tamamen gösterin. Heyecanı arttırmak adına da özelleştirilmiş birkaç tane ürün hashtag etiketi kullanabilirsiniz.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!