Yayın Uygulamaları

Twitch Platformundan Nasıl Para Kazanılır?

Twitch Platformunda Nasıl Para Kazanılır?
Twitch Platformunda Nasıl Para Kazanılır?

Twitch platformu üzerinden yapacak olduğunuz yayınlarda ekstra bağışlar alarak para kazanabilirsiniz. Daha açıklayıcı bir biçimde anlatmamız gerekirse, izleyiciler, sizler tarafından yayınlanan videoları ya da başka bir şeyi beğenerek sizlere bağışta bulunabilir. Bu sayede Twitch platform üzerinde para kazanabilirsiniz.

Eğer isterseniz siz de Twitch ile bir ortaklık kurabilirsiniz ve yine Twitch platformu üzerinden para kazanabilirsiniz. Twitch ile ortaklık kurabilmeniz adına minimum 5.000 abone sayısına ulaşmanız gerekmektedir. Sonrasında ise bu aboneler ile beraber bir izleyici kitlesi oluşturmalısınız. Bütün bunları başardıktan sonra ise Twitch platformuna ortaklık teklifinde bulunmalısınız. Eğer onay alırsanız kendi kanalınıza ‘’subscriber’’ tarzında bir buton eklenecek. Bu butondan sonra ise diğer subscribers kanalınız üzerine 4 dolarlık bir ücret ödeyerek abone olurlar. Bu kapsamda Twitch, sizlere 1.2 ya da 1.5 dolar aralığında, ücret gönderecektir. Geriye kalan paranın tamamı ise Twitch platformuna gidecek. Bu sayede ise Twitch üzerinden para kazanmış olacaksınız. Twitch’de kullanıcı oluşturduktan sonra herkes yayıncı olabilir.

Twitch’te Takipçi Kazanma Yöntemleri

Twitch platformunda kanalınızı açtıktan hemen sonra yayın hayatınıza hazırsınız demektir. İlk olarak üslubunuzun nasıl olacağına karar vermeniz oldukça önemlidir.

  • Mizahi amaçlı bir kanal mı oluşturmayı amaçlıyorsunuz?
  • Ciddi bir üslup mu tercih edeceksiniz?
  • Yalnızca oyun oynamak mı, yoksa izleyenlere oyunu tanıtmayı mı istiyorsunuz?
  • Futbol oyunları mı, yoksa savaş oyunları mı oynayacaksınız?
  • En iyi oyuncu mu, yoksa en komik oyuncu  mu olmayı amaç edineceksiniz?

Bu tarzda birkaç soruya cevap vermeniz gerekebilir. Yalnızca video yayınının yapılması takipçi kazanmak adına tek yol değildir. Twitch platformundaki sohbet özelliği sayesinde videolarınızı izleyen insanlarla sohbet edebilir ve onların sizi iyi tanımasını sağlayabilirsiniz. Sorulara faydalı ve samimi bir şekilde cevap vermek, sizlere sağlam bir hayran kitlesi kazandıracaktır.

Twitch platformunda başarılı olmak adına başka bir konu ise oynamayı düşündüğünüz oyunlardır. PES 2019, PUBG, Counter – Strike gibi oyunları oynamanız, sizlere Twitch platformunda pek de öne çıkarmayacaktır. Nedeni ise bu oyunları Twitch platformu üzerinde birçok kişinin oynuyor olmasıdır.

//
//
Ahmet
AJANS Sahibi
//
Sezer
Livu & Tango

Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize herşeyi sor!